Estacions i allotjaments turístics centren la gran part de reclamacions al Servei al Consumidor

Durant els nou primers mesos d’aquest any se n’han atès 866 amb un augment respecte el 2021, i d’elles se n’han solucionat 641

Comentaris

Habitació d'un allotjament turístic.
Habitació d'un allotjament turístic.

El Servei d’Atenció al Consumidor ha atès 866 reclamacions des de l’inici d’any i se n’han solucionat 641. La part més important correspon a estacions d’esquí i a allotjaments turístics, principalment  en el segon cas perquè l’habitació no correspon amb la reserva.

Les reclamacions han augmentat molt en relació al mateix període de l’any 2021 quan en van ser 563. El 83,14% s’efectuen per mitjà del formulari electrònic. Durant els nou primers mesos d’aquest any, les reclamacions es concentren el gener (170), febrer (159) i agost (120).

Del total de 866 reclamacions, 109 s’han descartat per no procedents; 61 estan en tràmit; en 27 no hi ha hagut acord; i 28 no han estat acceptades. Hi ha hagut quatre propostes d’expedients sancionadors, i la mitjana de dies de resolució d’una reclamació és de 14.

Els espanyols són els que més acudeixen al Servei d’Atenció al Consumidor amb 414 reclamacions i gairebé doblen la xifra de l’any passat. Per contra, els andorrans amb 300, estan en segon lloc i els francesos amb 86 són els tercers.  Una de les funcions del servei és conscienciar tant els consumidors com els servidors dels seus drets i també de les seves obligacions. La mediació és l'eina que més s'aplica per resoldre conflictes, però això no impedeix que pugui estar acompanyada d'un expedient sancionador si es detecten irregularitats greus.

Etiquetes

Comentaris

Trending