Escaldes-Engordany tindrà un centre de dia abans que acabi aquest any

Serà la tercera instal·lació d'aquest tipus i s'ubicarà a l'avinguda del Fener en el local que havia ocupat un restaurant italià

Comentaris

Simulació del futur centre de dia.
Simulació del futur centre de dia. ALTAVEU

Escaldes-Engordany tindrà un centre de dia abans que acabi aquest any. Així ho ha anunciat aquest dimecres el director general de la Creu Roja, Jordi Fernández. "És una gran aposta que fem per a la gent gran", ha explicat recordant que d'aquesta manera augmenta la seva capacitat per sociabilitzar que és un aspecte molt important.

Això permet a la gent gran estar acompanyada i fer activitats. El centre Els Paraires s'ubicarà a l'avinguda del Fener 9, en el local que havia ocupat un restaurant italià, i està pendent dels darrers treballs per complir amb els requisits legals. "Ja tenim l'experiència dels altres dos centres de dia", ha dit el president de la Creu Roja, Josep Pol. Tindrà 400 metres quadrats i acollirà 36 usuaris, cosa que permetrà donar sortida a la llista d'espera que hi ha actualment amb 17 persones.

Cada centre obre de 9 del matí a 6 de la tarda. A primera hora, els usuaris arriben amb el transport sociosanitari de la Creu Roja, esmorzen i prenen la medicació i, posteriorment, després de les activitats, també dinen i berenen. Entre els professionals sanitaris que els atenen, hi ha fisioterapeutes, dos auxiliars d'infermeria, una terapeuta ocupacional, una infermera i el coordinador. El local d'Escaldes ha estat llogat.

Amb una inversió aproximada de 300.000 euros, Fernández ha afegit que la dels centres de dia és "una gran aposta" de la Creu Roja que, a banda de donar major qualitat de vida i servei a la gent gran, els ajuda a no passar el període de vellesa sols. El funcionament del centre serà el mateix que els altres dos equipaments i té la vocació d'ajudar a poder descongestionar el d'Andorra la Vella (que actualment compta amb 42 persones usuàries) i donar servei a altres persones que es puguin trobar en situacions de vulnerabilitat en punts més allunyats del territori, com pot ser el cas d'Encamp, on hi ha vuit persones en aquesta situació. A més, pot esdevenir una solució temporal al gran nombre de persones que esperen una plaça als centres residencials 24 hores.

Etiquetes

Comentaris

Trending