“El Nadal ens ha de portar alegria”

Totes les parròquies celebren la tradicional missa del Gall amb una gran afluència de fidels

Comentaris

Mossèn Pepe Chisvert durant el sermó de la missa del Gall a Sant Julià de Lòria.
Mossèn Pepe Chisvert durant el sermó de la missa del Gall a Sant Julià de Lòria. BRU NOYA

Les parròquies han celebrat a mitjanit la tradicional missa del Gall. "El Nadal ens ha de portar alegria, goig, justícia, solidaritat i pau sense límits", va assenyalar mossèn Pepe Chisvert durant el seu sermó a l'església parroquial de Sant Julià de Lòria. Després de la celebració hi va haver xocolatada i xurros, recuperant així aquest acte després de la pandèmia.

Mossèn Pepe Chisvert també va fer esment a que "el Nadal és una oportunitat per estimar. Per això el celebrem. Per això deixem que neixi l'infant Jesús, que neixi el nostre món però sobretot que neixi en nosaltres". No va faltar una referència a la guerra d'Ucraïna amb el desig que acabi el conflicte. L'església de Sant Julià i Sant Germà es va omplir i una part de la cerimònia va comptar amb la presència d'un gall a l'altar. Al final de la missa, els assistents van poder adorar l'infant.

L'origen de la missa del gall s'atribueix a una faula que afirma que va ser aquest animal el primer que va presenciar el naixement de Jesús i que ho va anunciar a tothom. Per això, antigament, el cant del gall donava inici a la missa. També s'especula que aquesta denominació podria provenir del fet que antigament a les esglésies s'alliberaven ocells per celebrar el naixement de Jesús, tot i que encara més antigament el que es feia era sacrificis de galls, l'au que representa el Sol, tant pel color de la seva cresta com perquè és l'animal que canta quan surt el Sol.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending