Dol per la mort de la primera dona que va sortir elegida en uns comicis

Carme Travesset i Travesset, de 97 anys i originària de Sant Julià, va ser escollida el 1973 consellera comunal pel quart d’Escaldes-Engordany

Carme Travesset i Travesset va néixer el 21 de juny del 1925 a Sant Julià.
Carme Travesset i Travesset va néixer el 21 de juny del 1925 a Sant Julià.

La mort de la primera dona escollida en uns comicis electorals, en concret el 1973, està generant un profund dol especialment a Escaldes, on Carme Travesset i Travesset va ser consellera comunal en el llavors quart, justament, en ser escollida llavors, després de ser una de les promotores de la reivindicació del dret a vot femení. Travesset, originària de Sant Julià i de 97 anys, ha estat enterrada aquest matí al panteó familiar lauredià.

Mestra de professió, també per aquesta faceta, qui era denominada ‘madame Aparicio’ prenent així el cognom del seu marit, va ser molt coneguda. Lligada a l’Escola francesa, va dirigir durant molts anys la Peletera. Justament, per la seva feina, va rebre l’Ordre des Palmes Académiques lliurada per les autoritats de França. Nascuda el 1925, Travesset va fer aquest juny 97 i va morir aquest dilluns. El comú d’Escaldes o l’ex-cap de Govern Toni Martí, escaldenc, han mostrat les seves condolences a través de les xarxes socials.

Comentaris (1)

Trending