Denuncien una bretolada en un dolmen a Bescaran

Hi ha aparegut una pintada amb grans lletres de color vermell i s'ha trobat arran d'una sortida organitzada aquest diumenge, a càrrec de l'arqueòloga Anna Bonet

Acte vandàlic al dolmen de la Cabana del Moro a Bescaran.
Acte vandàlic al dolmen de la Cabana del Moro a Bescaran. ESPAI ERMENGOL

L'Espai Ermengol-Museu de la Seu d'Urgell (Alt Urgell)  ha denunciat a través de les xarxes socials la localització d'una pintada al dolmen de la Cabana del Moro de Bescaran, un patrimoni megalític de més de 4.000 anys d'història. Al lloc s'hi ha fet un grafit de color vermell amb les paraules 'Pau Travé 2022' Des de l'espai cultural s'ha fet públic l'acte vandàlic amb fotografies i s'ha rebutjat l'acció, que s'ha qualificat de "lamentable".

La bretolada ja ha estat denunciada a les autoritats competents. ‘Descoberta familiar del Dolmen de Bescaran’. La pintada s'ha trobat arran d'una sortida organitzada aquest diumenge, a càrrec de l'arqueòloga Anna Bonet. Aquesta activitat, que s'emmarca dins del programa ‘Rutes a peu per l’Alt Urgell’, consistia en la descoberta del context de la prehistòria al dolmen situat dins el terme de Bescaran, anomenat La Cabana del Moro, i en explicar com es vivia a l’edat de bronze a partir de les restes que s’hi van trobar.

El monument és un dels tres dòlmens coneguts que es conserven a Bescaran, població molt pròxima a Andorra. Està situat a la Cabana del Moro, al pla de Sorri, en direcció al roc de Beneïdor, a prop de Castellnou de Carcolze. Un bé ubicat, per tant, en un lloc fàcilment accessible i ben senyalitzat en les rutes Camina Pirineus.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending