Crítiques als grans supermercats perquè no col·laboren en la campanya per ajudar a Turquia

Els propietaris del restaurant Delícies Turques, que són els impulsors de la iniciativa, titllen de "vergonya" que no hagin donat res, mentre la ciutadania sí que ajuda

Una furgoneta procedent d'Andorra descarregant roba a Barcelona per enviar a Turquia
Una furgoneta procedent d'Andorra descarregant roba a Barcelona per enviar a Turquia

Els propietaris del restaurant Delícies Turques continuen amb la campanya de recollida de productes d’higiene i aliments per als damnificats del terratrèmol que va tenir lloc a Turquia i Síria, que superen els 47.000 morts. Critiquen que cap dels grans supermercats hagin col·laborat en aquesta iniciativa, mentre elogien les aportacions de la població en general.

El passat 8 de febrer, el propietari de l’establiment, Bulent Karayilan, va posar en marxa la iniciativa per recollir roba per als afectats del sisme, campanya que va comptar un amb gran suport de la gent i també de grans empreses. De fet, es van omplir tres furgonetes i el material ja es va enviar cap a Turquia, a través d’un avió de Turkish Airlines.

Ara, les necessitats són alimentació i productes d’higiene. En aquest cas, les donacions arriben més espaiades en el temps. La copropietària del restaurant, Maria Ángeles explica que “la roba la gent ja la té i no s’ha de gastar diners, mentre que els productes d’higiene femenina o per a nadons i els alimentaris els han de comprar”. És conscient que la situació econòmica actual, molta gent no pot fer una gran despesa, però “tothom ajuda amb què pot”. Amb qui s’ha mostrat molt crítica ha estat amb les grans cadenes de supermercats. “És una vergonya que no hagin donat ni un sol palet i això és el que més ens dol”, ha etzibat.

Els palets preparats per enviar a Turquia

Relacionat

El material d'ajuda als damnificats pel terratrèmol a Turquia arriba a Barcelona

Els productes que han recollit els guarden al mateix restaurant perquè segons Karayilan “no trobo un altre lloc on poder-los emmagatzemar”. Asseguren que tenen gairebé tres palets i resten a l’espera de la comunicació per part del consolat turc a Barcelona per tornar a fer l’enviament, un cop hi hagi disponible un nou avió.

D’altra banda, Unicef Andorra continua la seva crida per recaptar fons per als damnificats del terratrèmol. En el seu moment, també van recollir roba, ja que van col·laborar amb el restaurant Delícies Turques. El seu director, Albert Mora, ha explicat que la política de l’ONG no és la de recol·lectar roba per a transportar als llocs afectats, sinó recollir donacions monetàries. Per aquest motiu, han posat un cartell a la porta del despatx demanant que no els portin més roba.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending