Creuem Fronteres busca suport per reprendre l'arribada estiuenca dels infants sahrauís

Esperen trobar aviat una solució per desencallar el tema i que Andorra pugui tornar a rebre aquests nens i nenes que escapen de la calor sufocant del desert

Infants sahrauís en una de les seves estades al país.
Infants sahrauís en una de les seves estades al país.

No se sap el motiu exacte pel qual els infants sahrauís van deixar d'arribar al país dos mesos a l'estiu. Ara, amb l'arribada del nou representant del Front Polisario per Andorra i Catalunya, Abidin Bucharaya, es vol desencallar el tema i que puguin tornar a gaudir de la seva estada al país.

Fa sis anys, els nens sahrauís van deixar d'arribar al país i, des d'aleshores, no han pogut tornar a gaudir d'un estiu al país. Primer, el Govern d'aquell moment, encapçalat per Antoni Martí, va al·legar que era un problema d'Espanya. "S'ha demostrat que això no és cert. Els infants sahrauís arriben a la Seu", ha indicat la presidenta de Creuem Fronteres, Lluïsa Hurtado.

Amb la primera visita de Bucharaya al Principat, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata en què, després de les vacances d'estiu, indagarà sobre els motius exactes pels quals no es poden acollir.

A més, el nou representant del Front Polisario s'ha compromès a fer visites més sovint. De fet, la voluntat de l'associació és que, en una d'aquestes, es pugui dur a terme una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending