La Creu Roja atén set persones per un consum excessiu d’alcohol durant la festa major d’Escaldes

El punt lila ha atès tres noies que els hi haurien posat droga a beguda, s’ha fet una atenció psicològica i el punt de primers auxilis ha realitzat 12 intervencions

El punt lila de la festa major d'Escaldes
El punt lila de la festa major d'Escaldes Creu Roja

La Creu Roja ha fet balanç del punt lila i de primers auxilis que ha estat present durant els cinc dies de la festa major d’Escaldes-Engordany. Més enllà de les tres intervencions al punt lila per una possible intoxicació per una substància tòxica, hi ha hagut una atenció psicològica de suport emocional. L’equip de primers auxilis ha fet una dotzena d’intervencions, set de les quals per una ingesta excessiva d’alcohol.

L’ONG va haver d’activar el protocol establert per Govern la matinada de dilluns a dimarts després que tres noies alertessin que els haurien posat droga a la beguda en el marc de la festa major d’Escaldes. El punt lila va donar atenció psicològica de suport emocional en un cas, però aquest no va requerir que s’activés el protocol.

Dues pastilles de Yaba en una imatge d'arxiu.

Relacionat

La pastilla que es desfeia al got de les noies d’Escaldes podria ser una droga sintètica estimulant

Per la seva banda, el punt de primers auxilis ha realitzat una dotzena d’intervencions, de les quals set han estat per un consum excessiu d’alcohol que ha necessitat l’assistència dels socorristes. Les altres cinc han estat per contusions.

Des de Creu Roja Andorrana es lamenta” haver hagut d’activar aquest protocol de punt lila, però malauradament, això avala la necessitat de ser-hi presents”. Remarquen que la tasca de la infermera, la tècnica social i els voluntaris i les voluntàries és d’informar i d’actuar sobre el terreny amb immediatesa, i un cop iniciat el protocol ja passa en mans dels organismes corresponents com el cos de policia o serveis sanitaris.

El dispositiu de punt lila serà actiu també aquest cap de setmana en el marc de la festa major de Sant Julià de Lòria, i a l’agost, per ara, a Andorra la Vella i Encamp.

Comentaris (4)

Trending