Creu Roja ajuda més de cent persones a través d’una botiga solidària mancada de productes infantils

L’ONG demana aportacions de productes d’higiene personal i per a la llar i, sobretot, bolquers i alimentació per a bebès

De pasta i arrossos, l'estoc està molt ben servit, però d'altres productes en falten.
De pasta i arrossos, l'estoc està molt ben servit, però d'altres productes en falten. creu roja

Creu Roja Andorrana està ajudant en l’actualitat, de forma directa, 41 famílies, que vol dir sostenir a nivell de productes de primera necessitat 103 persones, més enllà d’aquelles que puntualment, esporàdicament, puguin rebre alguna aportació. Tot plegat es fa a través de la denominada botiga solidària, que actualment està mancada de productes d’higiene personal i per a la llar i, sobretot, de productes per als infants com ara bolquers i llets de diversa composició.

El director de l’ONG, Jordi Fernàndez, ha recordat una vegada més que l’acapte que es va fer els dies 20 i 21 de juny en diversos establiments del Principat “va ser tot un èxit” i va permetre recollir prop de nou tones de material. No obstant això, hi ha mancances perquè, malauradament, hi ha massa persones, en comparació amb altres èpoques, que passen veritables dificultats. En aquest sentit, si bé “de pasta i arrossos, que són la base de l’alimentació” hi ha excedent, en altres productes o materials “l’estoc va més aviat fluix”.

En aquest sentit, Fernàndez ha fet una crida a la solidaritat d’aquells ciutadans que puguin contribuir a la botiga solidària amb productes per a la higiene personal o de la llar i, “sobretot, coses d’infants” perquè “malauradament hi ha demanda”. En aquest sentit, el director de la Creu Roja es referia fonamentalment a bolquers i components alimentaris com poden ser llets o derivats. “És una part de l’estoc que en aquests moments ens escasseja”, ha explicat el responsable de l’ONG.

Recerca de voluntaris

Paral·lelament, Creu Roja manté oberta la campanya de recerca de voluntaris per al punt de cribratge per al sector de l’educació que es farà abans de l’inici del curs escolar. Encara no se sap on s’instal·larà l’‘stop lab’ específic que es pretén muntar a l’efecte, però el que és clar és que falten voluntaris i que l’ONG s’està trobant amb veritables dificultats per cobrir les necessitats mínimes.

Actualment, i de cara al cribratge educatiu, hi ha unes 75 persones inscrites quan en caldrien per assegurar una bona feina unes 200

El fet que, per sort d’altra banda, que la immensa majoria de les activitats econòmiques estiguin obertes, fa que hi hagi moltíssimes persones que en altres ocasions estarien disponibles que en l’actualitat no ho poden estar. Actualment, i de cara al cribratge educatiu, hi ha unes 75 persones inscrites quan en caldrien per assegurar una bona feina unes dues-centes.

En efecte, pels volums de persones respecte de les quals caldrà o caldria fer extracció de mostres per al seu posterior anàlisi sota la fórmula de la TMA, serien necessaris entre 60 i 100 voluntaris per jornada (torns de 8 a 14 i de 14 a 20 hores). Com que a més, és evident que no totes les persones podran estar disponibles tots els dies, la xifra es duplica. Fernàndez espera que aquesta darrera setmana abans d’iniciar-se les proves les inscripcions vagin a l’alça.

Comentaris

Trending