El consolat argentí treballa per ubicar temporers en un vol de retorn que sortiria dijous de Madrid

La Casa Rosada ha autoritzat tres avions des de la capital d’Espanya aquesta setmana, però només un es preveu que pugui acollir nacionals atrapats a Andorra

Un avió d'Aerolíneas Argentinas.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas.

El govern argentí ha autoritzat tres nous vols des de Madrid per aquesta setmana. D’ells, però, només un podria servir perquè els temporers que encara resten atrapats a Andorra poguessin tornar al seu país. El consolat ha indicat que preveu ubica alguns d’ells a l’avió que sortiria de Madrid el dia 28 i arribaria a l’aeroport d’Ezeiza el dia 29.

Novament, amb comptagotes. La Casa Rosada segueix sent molt restrictiva a l’hora de permetre la repatriació dels nacionals que, quan va esclatar la crisi del coronavirus, es trobaven a l’estranger, entre ells els treballadors que havien fet campanya d’hivern a Andorra. El cronograma aprovat pels propers dies preveu entre dos i quatre vols diaris, en funció de la seva capacitat. Tres, des de Madrid. Només un, però, podria tenir temporers.

Des del grup Varados s’ha explicat a Altaveu que, un cop confirmat els vols, el consolat argentí a Barcelona està ultimant els detalls per veure quantes places podrien aprofitar els nacionals que es troben al Principat. De moment, només un dels tres avions, el del dia 28, tindria espai per aquestes persones. S’espera que en poc temps es pugui determinar quants finalment podran viatjar i es faci l’assignació dels passatges.

Amb els tres vols d’Iberia que van organitzar conjuntament Ski Andorra i el Govern la setmana passada van poder tornar al seu país uns 800 temporers. Queden, però, molts al país. Des de Varados es xifren en 1.116.

Els temporers esperant per enfilar-se als autocars.

Relacionat

Surten d’Andorra els darrers temporers amb vol programat cap a l'Argentina

Etiquetes

Comentaris

Trending