El Consell tomba una disposició que permetia a una asseguradora francesa operar a Andorra

Eric Jover ho justifica perquè la MAIF, que estava representada per Assegurances Generals que va fer fallida, no estava interessada en venir

Cartell d'una agència de la MAIF.
Cartell d'una agència de la MAIF. MAIF

El Consell General ha tombat una disposició final que havia entrat via esmena en el Pressupost 2021 perquè la 'MAIF Societé d’Assurance Mutuelle à cotisations variables' operés en el mercat assegurador d'Andorra. El ministre de Finances, Eric Jover ha demanat el vot negatiu perquè la companyia no estava interessada en venir i perquè d'aquesta manera quedés fixat en l'ordenament que no volia formar part del mercat andorrà.

 

La societat, segons l'esmena, podria fer contractes d’assegurança subscrits amb prenedors que siguin persones físiques residents al país en virtut de la prestació de serveis a entitats del sistema d’ensenyament francès a Andorra o de contractes d’assegurança que tinguin per objecte la cobertura de riscos propis d’activitats o immobles vinculats a entitats del sistema. Ho podrà fer en els mateixos termes operatius i funcionals que una delegació.

La MAIF operava a Andorra a través d’Assegurances Generals des del 1993. Aquest any, però, amb la fallida de la companyia, l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) va informar que la MAIF tan sols podia seguir donant servei si s’instal·lava al país, una opció que sembla ser que l’asseguradora no es planteja, ja que el nombre d’associats que podria tenir seria massa baix com per garantir la viabilitat econòmica. La MAIF comptava amb uns 350 assegurats a Andorra i la tasca d'Assegurances Generals era la d'intermediari i la de facilitar el certificat d'assegurança

Els assegurats de la mútua van saber el mes de novembre que la companyia ja no els podia continuar donant cobertura. Aleshores els representants de la intersindical de docents francesos a Andorra (FSU-SNUipp/ Se-UNSA) van parlar amb totes les asseguradores andorranes per saber les tarifes i les condicions. Un cop recollides les van enviar als assegurats perquè triessin la proposta que més s'adaptava a les seves necessitats. Cal esmentar que totes ajustaven força els preus davant la possibilitat de poder comptar amb un bon grapat de nous contractes.

Entre elles en destacaven dues, una perquè es tracta d'una companyia francesa implantada des de fa molts anys al país associada amb una andorrana i l'altra perquè va ser la que l'AFA va escollir com a subsidiària de la MAIF fins a final d'any.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending