El desconfinament i l'estiu provoquen un repunt dels preus dels carburants

El gasoil de locomoció augmenta un 0,4% i la gasolina de 95 octans un 0,1% el mes de juliol

Sortidors de carburants.
Sortidors de carburants. Altaveu

El desconfinament i l'estiu han provocat un repunt dels preus dels carburants. El preu del gasoil de calefacció ha pujat un 0,5%, mentre que el gasoil de locomoció ho ha fet un 0,4%. El de locomoció millorat també va registrar un increment del 0,4%. La gasolina sense plom de 95 octans, va augmentar un 0,1% i la de 98 va mantenir el seu preu del juny.

Si es compara amb el mes de juliol del 2019, s’ha produït una disminució general dels preus dels carburants: el preu del gasoil de calefacció s’ha reduït en un -19,4%, el del gasoil de locomoció un -14,3%, el de locomoció millorat un -13,9%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un -11,9% i el de la sense plom de 98 octans un -11,4%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans en els darrers 12 mesos amb el mateix període anterior, es constata una reducció de tots els preus dels carburants: el del gasoil de calefacció ha disminuït un -8,9%, el de locomoció un -6,4% i el de locomoció millorat un -6,3%, el de la gasolina sense plom de 95 octans i el de la sense plom de 98 octans,  un -4% i un -3,8% respectivament.

Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending