Una concentració a la plaça Coprínceps donarà el tret de sortida a la manifestació de l’1 de Maig

El seguici està previst que arranqui a 2/4 de 12 i circuli per tot l’eix comercial fins arribar al tomb de les 2 de la tarda a la plaça del Consell General, indret on es preveu el punt i final de la mobilització

El 15 de març del 2018 es va fer una de les manifestacions més multitudinàries.
El 15 de març del 2018 es va fer una de les manifestacions més multitudinàries. Toni Solanelles

La manifestació contra l’encariment del cost de la vida que els sindicats del país, liderats per la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), han convocat per al proper 1 de Maig arrencarà a 2/4 de 12 des de la plaça Coprínceps. Aquell indret serà el punt de partida amb una concentració prèvia que està previst que s’iniciï a les 11 del matí. Els sindicats, que estan dissenyant el contingut de la mobilització, esperen que sigui una jornada de notable assistència. És un diumenge, per allò bo i per allò altre que no ho serà tant.

L’USd’A ja ha notificat al ministeri d’Interior la voluntat de dur a terme la mobilització. I ara haurà de ser el departament que comanda Josep Maria Rossell el que aprovi la manifestació o indiqui quina és la manera de procedir exacta. La intenció dels sindicats és descendir per l’eix comercial -avinguda Carlemany i avinguda Meritxell- fins a la Rotonda, i d’allí enfilar el tram alt de Meritxell fins arribar a la plaça del Consell General on es duria a terme el final de l’acte reivindicatiu.

Els sindicats estimen que l’arribada podria donar-se vers les 2 de la tarda. Els elements exactes de la manifestació encara s’estan treballant. Des dels rètols i les consignes a possibles lectures de manifestos, que també s’hauran de consensuar. La situació del preu de l’habitatge de lloguer o l’augment més recent encara de l’energia elèctrica més la pèrdua de poder adquisitiu de la classe treballadora unit a la reforma de les pensions que s’està dissenyant han fet esclatar els sindicats. I la societat en general.

L’USd’A i la resta de sindicats, majoritàriament del sector públic, esperen atraure un suport important i mobilitzar alguns centenars de persones. Algunes formacions polítiques, com el Partit Socialdemòcrata (PS) ja han mostrat el seu suport a la convocatòria.

Comentaris (3)

Trending