Els comitès d’empresa dels mitjans públics catalans posen la lupa sobre Mujal

Des de TV3 s’ha qüestionat directament que la CCMA hagi d’acudir a algú extern per a ocupar un càrrec de responsabilitat mentre que a Catalunya Ràdio s’està a l’expectativa del tarannà amb què aterri a Barcelona l’encara director general d’RTVA

Un micròfon de Catalunya Ràdio.
Un micròfon de Catalunya Ràdio. ARXIU

Els comitès d’empresa dels mitjans de comunicació públics de Catalunya tenen la mosca rere l’orella arran del fitxatge, per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de l’encara director general de RTVA, Xavier Mujal, com a director adjunt de Catalunya Ràdio. De fet, des dels ens professionals s’està molt a l’aiguat del desenvolupament de les funcions que assumirà Mujal. Oficiosament -i també en algun contacte ja directe en presència del comunicador andorrà- s’han hagut d’oferir explicacions sobre l’aterratge de Mujal a la CCMA.

El comitè d’empresa de TV3 ja va advertir en un comunicat, poc després que s’oficialitzessin els organigrames directius dels mitjans de la CCMA, que més enllà de la manca de paritat en les designacions, principal punt de queixa, es lamentava també la contractació de personal extern per a càrrecs de responsabilitat. No se citava el nom de Xavier Mujal, però fonts de la corporació han indicat que l’única incorporació forana és la del director general d’RTVA. De moment, menys bel·ligerant és el comitè de Catalunya Ràdio, que tindrà Mujal directament de comandament, però sí que s’està més a l’expectativa dels passos que faci.

Xavier Mujal ja va anunciar la setmana passada la seva marxa d'RTVA.

Relacionat

El director de Catalunya Ràdio confirma Xavier Mujal com a adjunt

El director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, que justament ocupava fins fa pocs mesos el càrrec que ara ostentarà Mujal, ha hagut ja de donar explicacions al personal per la seva elecció i va reconèixer sense embuts que el comunicador andorrà arriba a la ràdio pública catalana per l’amistat que els uneix i perquè és una persona de la seva estreta confiança. Davant d’això, pocs arguments queden, han assegurat les fonts, més enllà de veure l’evolució dels fets que vagin ocorrent.

Mujal entrant amb Jordi Gallardo en la sala de premsa de Govern abans d'un acte amb mitjans.

Relacionat

Govern defensa que la continuïtat de Mujal a RTVA fins al 31 de desembre no vulnera la llei

Les fonts consultades han reconegut que per als càrrecs de confiança no s’exigeix cap mena de formació, circumstància que han lamentat atès que per accedir a un lloc de designació professional i de mèrits a la CCMA cal passar dures proves de selecció, amb alguns milers d’aspirants per a pocs centenars de llocs de treball. A Catalunya Ràdio el que més amoïna és l’alt índex de baixes que hi ha hagut a RTVA en poc temps, situació a la qual des de la direcció de l’emissora catalana s’hauria tret ferro i s’hauria circumscrit a una rotació habitual als mitjans de comunicació andorrans -un fet cert si no fos que entre els nombrosos professionals que han deixat la cadena pública del Principat hi ha persones que feia molts anys que hi treballaven- i al fet que s’estan oferint informacions esbiaixades.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending