Govern defensa que la continuïtat de Mujal a RTVA fins al 31 de desembre no vulnera la llei

Fonts de l’executiu apunten que, fins llavors, l’encara director seguirà treballant a l’ens públic i no a Catalunya Ràdio, malgrat que ja s’hagi oficialitzat el seu càrrec a l’emissora autonòmica

Mujal entrant amb Jordi Gallardo en la sala de premsa de Govern abans d'un acte amb mitjans.
Mujal entrant amb Jordi Gallardo en la sala de premsa de Govern abans d'un acte amb mitjans. SFGA/ C.ESTEVE

Malgrat que oficialment, Catalunya Ràdio ja ha oficialitzat el seu nomenament com a director adjunt de l’emissora, Xavi Mujal continuarà al capdavant de Ràdio i Televisió d’Andorra fins al 31 de desembre. Des del Govern s’entén que no es contradiu el que marca la llei de creació de l’ens, que prohibeix la vinculació del seu màxim responsable amb cap altre mitjà de comunicació. Paral·lelament, el que a es té clar és per l’1 de gener cal un nou director, ja que la legislació no permet que el càrrec quedi vacant.

Aquest dilluns, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va fer públic els nous organigrames, configurats després dels nomenaments de Sigfrid Gras com a director de Televisió de Catalunya i Jordi Borda, de Catalunya Ràdio. I a l’emissora, es va confirmar el que ja feia dies que se sabia: Xavi Mujal seria el nou director adjunt i, per tant, deixaria d’aquesta forma RTVA. Per tant, la vinculació ja és oficial.

Xavier Mujal ja va anunciar la setmana passada la seva marxa d'RTVA.

Relacionat

El director de Catalunya Ràdio confirma Xavier Mujal com a adjunt

Fonts de Govern consultades per Altaveu, però, han indicat que l’avís que van rebre de l’encara màxim responsable de l’ens públic indicava que  continuaria al capdavant fins al 31 de desembre. I s’entén que així serà, malgrat l’anunci fet públic per la CCMA. I això tot tenint en compte que l’article 17 de la Llei de creació d’RTVA estableix de forma clara que “el càrrec de director general és incompatible amb qualsevol vinculació amb altres mitjans de comunicació”.

Des del Govern, però, es defensa que no s’està incomplint la legislació. S’entén que, fins a finals d’any, Mujal “continuarà treballant a RTVA” i no pas a Catalunya Ràdio. Per tant, no es produiria cap incompatibilitat, sempre en opinió de l’executiu.

Fins llavors, s’haurà de buscar relleu. De fet, aquest hauria d’estar en disposició d’agafar el càrrec l’1 de gener. I és que, com han apuntat les mateixes fonts, la legislació sí que no permet que RTVA estigui sense director general. El procés, s’ha assegurat, ja està en marxa.  

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending