Una cinquantena de sancions per escopir o orinar a la via pública

La majoria de multes s'han posat entre gener i aquest febrer, sobretot al Pas de la Casa i l'import és de 300 euros

Un agent de policia al costat d'un vehicle policial.
Un agent de policia al costat d'un vehicle policial. POLICIA D'ANDORRA

Des de l’octubre fins al 10 de febrer la policia ha posat 55 multes en compliment amb la Llei de seguretat pública, que sanciona amb 300 euros. Tant gener com febrer són els mesos amb més persones el cos d’ordre ha controlat infringint la legislació i cometent actes incívics.

Moltes vegades aquests comportaments estan relacionats amb el consum d’alcohol i durant els mesos amb un augment de turistes i d’activitats d’oci nocturn és quan més casos s’han donat. De fet, des de l’1 al 10 de febrer s’ha multat a 17 turistes al Pas de la Casa per escopir o orinar al carrer. Una xifra similar de sancions es van imposar al gener. Van ser setze, però en aquest cas es tracta de tot el mes. Segons les dades que ha fet públiques la policia es tracta de 16 turistes i tres residents. De nou, el Pas de la Casa és on més casos s’han sancionat (9), seguit d’Andorra la Vella (4) i el Tarter (3).

El tercer mes amb més multes per aquests actes incívics és el desembre amb 13. Cal tenir en compte que és quan va arrencar la temporada d’hivern amb una major afluència de turistes i això va comportar una major presència dels agents de policia en determinades zones. En aquest cas, van ser 10 els residents sancionats i 3 turistes. Dels 13, 9 van cometre la infracció a la capital i la resta es reparteixen entre Ransol, Soldeu i el Pas de la Casa.

En canvi, tant octubre com novembre el nombre de casos detectats ha estat visiblement més baix amb 4 i 5, respectivament. Cal recordar que la Llei de seguretat publica multa amb 300 euros als infractors que orinin, escupin o defequin a la via pública.

Comentaris (7)

Trending