El CEO de Durcal, Guillem Viladomat, seleccionat en un programa de joves talents innovadors

Andorra Recerca + Innovació ha participat a Irlanda en aquest certamen organitzat per EmTech Europe de l’MIT Technology Review

Una imatge del certamen celebrat a Irlanda.
Una imatge del certamen celebrat a Irlanda.

A principis d’any va arribar una crida a Andorra Recerca + Innovació (ARI) per presentar joves de menys de 35 anys innovadors, emprenedors, inventors i visionaris al concurs organitzat per EmTech Europe de l’MIT Technology Review. Dels andorrans, Guillem Viladomat, CEO de Durcal, ha estat un dels 35 seleccionats, amb una designació que valora la seva capacitat emprenedora aplicada a diversos àmbits tecnològics en àrees de sostenibilitat, medicina, energia o educació, entre d’altres.

L’MIT Technology Review publica cada any un llistat dels innovadors de 35 anys que considera més brillants. Noms com Sergey Brin i Larry Page, fundadors de Google, han format part en edicions passades. Aquest any, hi figurarà Viladomat. El Festival d’Innovadors s’ha celebrat en aquesta ocasió a Donegal, Irlanda. Des de l’àrea d’Innovació de l’ARI s’ha format part del comitè organitzador. Vanesa Arroyo, coordinadora de l’Andorra Living Lab i Relacions Internacionals de l’entitat, ha protagonitzat una ponència per situar el Principat al mapa europeu de l’emprenedoria. També ha parlat sobre l’impacte de les accions humanes sobre els ecosistemes naturals i com, a través de les noves tecnologies es poden monitoritzar.

Viladomat és CEO i fundador de Durcal, una aplicació per a dispositius mòbils que monitoritza l’activitat de la persona que du posat un rellotge amb GPS. Entre d’altres funcions, està pensat perquè el facin servir persones d’edat avançada i du incorporat un telèfon i un altaveu que es poden utilitzar en casos d’emergència. També es pot connectar, mitjançant un botó, amb els serveis mèdics.

Etiquetes

Comentaris

Trending