Un centre català ofereix les seves instal·lacions a joves andorrans amb addiccions

L'escola, situada a la comarca de l'Alt Camp, disposa de places concertades per a adolescents del Principat

Comentaris

Edifici principal del centre.
Edifici principal del centre. CAN ROS

L'escola terapèutica Can Ros de Gaians, a la comarca catalana de l'Alt Camp, té més de vuitanta joves ingressats, que resten aïllats de les seves famílies fins que superen les seves addiccions. El centre disposa de places concertades amb Andorra. El centre és privat però tenen una part de places tutelades amb la Direcció general d’atenció a la infància i adolescència de la Generalitat (DGAIA), i les concertades amb comunitats com Aragó o les ja esmentades amb Andorra.

Una de les principals addicions que es tracten és la de les pantalles que ha augmentant considerablement amb la pandèmia de coronavirus.La llista d'espera ha crescut més d'un 50% per a les 92 places, una demanda rècord tot i que la previsió és que ara a l'estiu els ingressos de menors augmentaran un 25% segons ha explicat Ramon Vila, responsable de l'àrea socioeducativa a Catalunya Ràdio. Els problemes que presenten els joves són trastorns de conducta, de l'estat anímic i abús de de substàncies tòxiques.

Aquest centre que es va inaugurar fa cinc anys està situat en un paratge aïllat de l'Alt Camp, dalt d'un turó al qual només s'hi accedeix per una carretera sinuosa. L'estada mitjana dels ingressos sol ser de vuit mesos.El centre compta amb una superfície total construïda de més de 3.500 m2, disposa d’un espai residencial (unitats de convivència amb habitacions amb bany propi, serveis de cuina, menjador, sales d’estar, espai de direcció, administració i atenció a les famílies).

 Els residents utilitzen les instal·lacions per treballar en els eixos de l'escola, l'esport i la natura. Són atesos per un equip interdisciplinari clínic, acadèmic i socioeducatiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending