Una caravana solidària recorrerà 10.000 quilòmetres amb bicicleta

La iniciativa de Karaban sortirà des d’Andorra per arribar a Kènia en dues etapes, la primera fins a Grècia i els diners recaptats aniran a l’organització Kings and Queens of Kibera

Comentaris

Milà i Vilanova durant la roda de premsa de presentació de la caravana d'aquest dimarts.
Milà i Vilanova durant la roda de premsa de presentació de la caravana d'aquest dimarts. BRU NOYA

Una caravana solidària recorrerà 10.000 quilòmetres amb bicicleta d'Andorra a Kènia amb l'objectiu de recaptar fons per a l'organització Kings and Queens of Kibera, així per a la comunitat que viu a Kibera, un suburbi de Nairobi i un dels més grans d'Àfrica, on viuen més d'un milió d'habitants en barraques de metall en un perímetre de 2,5 quilòmetres quadrats.

La iniciativa és d'Elena Milà, docent d'Història i geografia, i de David Vilanova, fotògraf professional. Van decidir promoure la caravana després d'una visita a Kibera, com ha explicat Vilanova. En una primera etapa arribaran a Grècia (gener 2024 amb 4.500 km) i després faran el recorregut per Àfrica, condicionat per la situació que es viu a part del continent, amb la guerra a Sudan del Sud i els cops d'estat en altres països com Níger  i el Gabon.

Milà ha explicat que des de Grècia intentaran anar amb un ferri o amb un cargo fins el continent africà, d'Atenes a Egipte. El punt d'inici d'aquest tram serà Alexandria. La caravana sortirà el proper dia 23 i es vol que estigui formada per viatgers de diferents nacionalitats. Cada persona podrà pedalar la distància que desitji. Els organitzadors s'han marcat el repte d'assolit 50 mil euros en donacions al llarg del projecte. Aquest import es destinarà en un 70% a Kings and Queens of Kibera. El 30% restant s'utilitzarà per a dur a terme Karaban i permetre la difusió de la iniciativa benèfica.

Kings and Queens of Kibera és una organització sense ànim de lucre que ajuda les nenes i nens que viuen als carrers de Kibera i es troben en situacions molt complexes. Se'ls ofereix una llar i la possibilitat d'accedir a l'escola, així com un acompanyament durant tota la seva etapa escolar i en el seu pas a la vida adulta i laboral. Es pot col·laborar de quatre maneres: donaciò voluntària ; patrocini de quilòmetres, unir-se a pedalar o adquisició de productes Karaban. En el tercer cas, el cost d'inscripció és de 90 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending