El Campus de llengua catalana comença a la 21a edició recuperant la presencialitat

Una trentena de participants de diferents països aprofundiran en el coneixement del català i ho compaginaran amb activitats culturals

Els participants del Campus de llengua catalana.
Els participants del Campus de llengua catalana.

La 21a edició del Campus de llengua catalana s’ha iniciat aquesta setmana a Girona i, el 31 de juliol, els estudiants arribaran a Andorra en un curs que recupera la normalitat després de dos anys de pandèmia on les restriccions van obligar a fer-ho en format virtual. A banda de les classes de català, ho compaginaran amb diferents activitats culturals.

Després de dos anys de pandèmia i restriccions, el Campus de llengua catalana recupera la presencialitat. De fet, els 30 estudiants, provinents de diferents països com Irlanda, Canadà o la República Txeca, entre altres, ja han iniciat les classes i activitats a Girona. El diumenge 31 de juliol, els participants es traslladaran fins a Encamp, parròquia que enguany acull el campus.

Els estudiants, a banda de rebre, a banda de rebre 30 hores de classe de català al llarg de 15 dies, participen en conferències i a activitats culturals, que els d’integrar-se en el teixit social i cultural de Catalunya i Andorra. Per exemple, podran gaudir de l’espectacle MÜV, de la companyia Cirque du Soleil, o de la ruta literària Herois perseguits per la Gestapo a càrrec de l’escriptora Roser Porta.

El projecte, que va néixer el 2002 com una plataforma de difusió lingüística i sociològica útil per als joves universitaris, ha tingut sempre molt bona acollida perquè la llengua adquireix un perfil més pràctic gràcies a la convivència dels estudiants amb parlants nadius de diverses variants dialectals del català i la renovació constant del professorat.

Comentaris

Trending