La botiga solidària de la Creu Roja dona servei a 564 persones durant el 2022

Suposa una distribució de més de 23 mil quilos d'aliments mentre que els programes socials atenen 2.589 usuaris

Comentaris

La Creu Roja ha fet el balanç 2022 en roda de premsa aquest dimecres.
La Creu Roja ha fet el balanç 2022 en roda de premsa aquest dimecres. BRU NOYA

La botiga solidària de la Creu Roja ha donat servei a 564 persones amb més de 23 mil quilos d'aliments durant l'any passat mentre que els seus programes socials han pogut atendre 2.589 persones. L'entitat celebra aquest dimecres la seva assemblea general. 

El vicepresident David Fraissinet ha explicat que han comptat amb 218 voluntaris, 175 dones i 143 homes que hi han destinat 10.516 hores. L'entitat té 51 empleats amb 26 dones i 25 homes, "un exemple de paritat" segons Fraissinet. La captació de fons ha arribat principalment dels 4.205 socis i de la subvenció de Govern, sense oblidar les donacions o el transport sociosanitari, que ja ha deixat de fer. El pressupost està totalment equilibrat.

Pel que fa al socorrisme s'han fet 442 preventius que han suposat 5.792 hores de voluntariat. En relació a les donacions de sang, se n'han fet 1.450 quan anualment s'arribava a les mil. El director general, Jordi Fernández ha exposat les línies estratègiques per al període 2023-24. Una d'elles és el treball amb l'adolescència, infància i joventut. "Hi ha una necessitat evident que tinguin suport. Hem previst una sèrie de projectes per a aquest col·lectiu", ha apuntat. Hi haurà un campus i unes colònies, a més d'una activitat contra l'assetjament escolar a Sant Julià de Lòria.

La Creu Roja continuarà vetllant pels padrins i per les persones amb dependència i diversitat funcional. Fernández s'ha referit a l'augment de l'esperança de vida i això implica posar-hi més recursos. El director general ha fet esment als pisos socials de la Fundació Armor. L'acompanyament als vint usuaris s'està fent molt bé, en paraules de Fernández. Hi ha també el projecte de pisos socials a Sant Julià de Lòria que tindrà una aportació econòmica de la Creu Roja. Seran 52 pisos amb serveis que tindran acompanyament per als seus ocupants. A la planta baixa es preveu una mena de centre de dia amb recursos i professionals assistencials.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending