Una bossa d’aire fred portarà divendres una baixada notable de temperatures i neu

Es preveu que les emblanquinades puguin donar-se a partir dels 1.500 metres encara que no serà a partir de 1.800 metres que hi hauria acumulació d’algun gruix

Una imatge del pic del Carroi embromat, aquesta tarda.
Una imatge del pic del Carroi embromat, aquesta tarda. Toni Solanelles

Una inversió d’aire fred, amb un flux nord-oest, comportarà una notable baixada de temperatures a partir de divendres, arribant a la tarda al seu màxim exponent, situant-se els termòmetres a 0º en els 1.500 metres d’altitud. Durant el darrer dia laboral d’aquesta setmana i potser també el cap de setmana hi pot haver precipitacions a partir de l’esmentada cota, que poden ser generalitzades i en forma d’aigua. La neu es posarà cap al nord i si cau, a partir de 1.800 metres serà quelcom més que una enfarinada.

El servei meteorològic de Govern està molt pendent d’aquest canvi de temps per la implicació que pot tenir. Fonts d’aquest departament han assegurat que no serà fins dijous que es pugui abordar amb més precisió la previsió per al divendres i el cap de setmana. Però que la davallada de les temperatures sembla clara. També les precipitacions en forma de neu a partir dels 1.500 metres a partir de divendres a la tarda. En tot cas, no serà fins als 1.800 metres d’altitud que els gruixos es començarien a acumular.

La previsió inicial, els mapes que hi ha hores d’ara, i que caldrà afinar amb el pas dels dies, indiquen que la neu farà especialment acte de presència a l’extrem nord del Principat. Els gruixos de neu no arribaran als 25 centímetres però els cims poden quedar ben emblanquinats, això sí, sempre modelats pel vent perquè s’espera que hi hagi un augment de la velocitat de l’aire, amb ràfegues de vent fort o bastant fort sobretot en alçada.

Comentaris

Trending