Els bombers alerten per l'alt risc d'incendi forestal en el centre i el sud

El perill augmentarà la setmana vinent a causa d’una massa d’aire seca amb altes temperatures, i baixes humitars relatives durant el dia (15/20%)

Mapa del risc d'incendi forestal.
Mapa del risc d'incendi forestal. Bombers d'Andorra

El Cos de Bombers ha anunciat a les xarxes socials que el perill d’incendi augmentarà al llarg dels dies a causa d’una massa d’aire seca amb altes temperatures, baixes humitars relatives durant el dia (15/20%) amb escassa recuperació durant la nit i temperatures de rosada molt baixes. El risc d'incendi forestal és molt alt al centre i al sud del país.

Des del departament de Protecció Civil es demana a la població evitar, a ser possible, les hores de màxima calor, hidratar-se sovint, seguir la previsió meteorològica i consultar el mapa de perill d'incendis. Es demana no llançar burilles i llumins encesos i recollir les deixalles en cas de sortida a la muntanya. Precisament una burilla, és la principal hipòtesi de l'origen de l'incendi de Llançà i Port de la Selva, a la comarca catalana de l'Alt Empordà.

La previsió meteorològica apunta que la dorsal anticiclònica continuarà donant temperatures càlides amb presència del sol. Durant la tarda d'aquest diumenge, el canvi en la direcció del vent, de component nord, afavorirà la formació de núvols, que persistiran fins mitjanit. El vent serà feble de component nord. Les temperatures màximes seran de 29ºC a Andorra la Vella, 25ºC a 1500 metres i 13ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 4600 metres al migdia i 4800 metres a la nit.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending