AUTEA donarà assistència a les famílies amb infants d’entre 6 i 9 anys que tenen autisme

La iniciativa, que tindrà un cost de 14.000 euros, constarà de plans individualitzats per a cada infant per potenciar els interessos dels petits i enfortir les habilitats del nucli familiar

La presidenta d'Autea, Inés Martí durant la presentació del projecte la setmana passada.
La presidenta d'Autea, Inés Martí durant la presentació del projecte la setmana passada. Cristian Cortés

L’associació d’afectats d’autisme d’Andorra (AUTEA) ha presentat aquest dijous un programa per donar resposta a les necessitats assistencials dels nens d’entre 6 i 9 anys que pateixen autisme i de les seves famílies. La iniciativa, que tindrà un cost de 14.000 euros, constarà de plans individualitzats per a cada infant i oferirà un servei d’atenció domiciliaria que seguirà les pràctiques recomanades per les guies clíniques internacionals, basades en evidències científiques.

Aquesta acció es va organitzar perquè Autea va rebre la necessitat de les famílies per tindre suport a casa a partir dels 6 anys del nen. El model d’atenció centrat en la família fomenta les interaccions afectives i estimuladores i potencia la percepció d’auto eficàcia i de control dels pares i mares, donant oportunitats d’aprenentatge i desenvolupament als infants. A més a més, el programa té un enfocament positiu, centrant-se a potenciar els interessos dels petits i en enfortir les habilitats del nucli familiar, incidint directament en la qualitat de vida.

Un total de sis famílies rebran 24 sessions de 90 minuts al llarg de 12 mesos al seu domicili i una altra de supervisió per trimestre per cada cas.

Concretament, un total de sis famílies rebran 24 sessions de 90 minuts al llarg de 12 mesos al seu domicili i una altra de supervisió per trimestre per cada cas. Pel que fa al sistema d’avaluació, es tindrà en compte la situació del nucli familiar abans i després del programa i hi haurà indicadors de la qualitat de les pràctiques en les visites domiciliàries, la qualitat de la vida familiar, de l’infant i de l’estat emocional, així com de la satisfacció de la família vers la intervenció i el desenvolupament cognitiu, adaptatiu i emocional de l’infant.

Ara per ara, s’han deixat de fer moltes activitats i proves que fan aportacions econòmiques a causa de la Covid-19. Per aquest motiu, AUTEA ha aprofitat per demanar col·laboracions de la ciutadania amb el programa per arribar a recaptar els diners necessaris. Els donatius es poden fer a través del telèfon +376 321190 o mitjançant el correu electrònic correuautea@gmail.com.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending