L’associació de joves en risc atén 96 casos, molts d’ells per assetjament escolar

L'objectiu és treballar en la prevenció i les xarxes socials són determinants perquè continua quan l'alumne arriba a casa

P

P. Candel / B. Noya

Comentaris

L'acte ha comptat amb una actuació musical.
L'acte ha comptat amb una actuació musical. BRU NOYA

L’Associació en Defensa del Jovent en Risc d’Andorra atén 96 casos, molts d’ells per assetjament escolar, segons ha explicat aquest dimarts la seva presidenta, Sandra Cano durant un acte que ha estat organitzat per l’entitat i les àrees de social i joventut de la Creu Roja Andorrana, amb el suport del comú de Sant Julià de Lòria. 

Cano ha dit que "quan parlem d'assetjament parlem també de frustació. És una cosa que s'ha de reconduir i treballar i s'ha de resoldre d'una manera sana perquè el canvi d'escola no és una solució". Entre les noies un tema recurrent és el del desamor. Segons Cano, cal treballar en la prevenció i recorda que "no és només un problema d'escola. Poden treballar molt en la detecció però és un tema social". La responsable de l'Àrea de Joventut i Voluntariat de la Creu Roja, Aida Sánchez creu que s'ha de donar suport al jovent. "Hi ha casos de gent que se sent desplaçada que no té un grup d'amics i a Creu Roja es poden expressar en llibertat. Tenim psicòlegs i els poden ajudar".

La majoria dels casos d'assetjament es donen a segona ensenyança i segons les dades fetes públiques aquest dimarts, se n'han detectat 20, dels quals n'hi ha 17 que encara estan oberts. Les xarxes socials són determinants. "L'alumne arriba a casa i continua patint l'assetjament", diu Cano. Així un de cada 10 casos té el seu inici a les xarxes.

L’organització de la jornada, titulada 'I tu què fas? Que no fas res' s'ha fet coincidir amb el Dia internacional contra l’assetjament escolar amb la pretensió per primera vegada de posar de manifest aquest tema, per tal de conscienciar i donar veu a una problemàtica creixent. Per Sandra Cano "aquesta data no hauria d'existir"

Els consols lauredians, Josep Majoral i Mireia Codina han assistit a un acte que ha comptat amb la presència també del secretari d'Estat d'Esport en funcions, Justo Ruiz; dels consellers generals Susanna Vela, Maria Àngels Aché i Pere Baró; i del director del departament d'Infància, Adolescència i Joventut, Guillem Olivé.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending