L’associació de celíacs certifica el primer establiment sense gluten al Principat

El segell dona la seguretat que els àpats no tenen cap traça o contaminació de la proteïna present en els cereals amb el qual s'elabora el pa, pasta, entre altres aliments

El segell sense gluten ja llueix a la porta de l'establiment hoteler.
El segell sense gluten ja llueix a la porta de l'establiment hoteler.

Andorra ja té, oficialment, el primer establiment en què persones celíaques o sensibles al gluten, tot i no ser celíaca, poden menjar amb garanties i sense preocupar-se. Aquest és el principal objectiu que l'associació de celíacs del país dona amb el Projecte Restauració Andorra Sense Gluten i que aquesta tarda ha acreditat el primer establiment.

L’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA) ha fet entrega aquesta tarda del primer segell del Projecte Restauració Andorra Sense Gluten i que acredita a l’Hotel Roc Meler de Canillo com establiment que ofereix amb garanties àpats per a persones celíaques o sensibles al gluten no celíacs. Un certificat que, a més, servirà a l’establiment hoteler com a reclam turístic per aquest col·lectiu i és que s’estima que almenys un 1% de la població és celíaca i un 5% són sensibles.

Sense gluten.

Relacionat

Projecte Restauració Andorra Sense Gluten

En l’entrega del distintiu, des de l’associació han pogut comprovar com es respecten tot els processos. En aquest sentit, la responsable del projecte de restauració de l’entitat, Ingrid Forell, ha indicat que, a banda d’haver superat tots els requisits certificats per una empresa de qualitat, “hem vist com a la cuina on tot està perfectament detallat i assenyalat” perquè cap dels plats servits com sense gluten puguin estar contaminats o amb traces. Una satisfacció plena per l'associació que espera que d'altres establiments s'animin a tenir el segell.

La responsable de l'hotel, Olga Tomás, i la del projecte de restauració d'ACEA, Ingrid Forell
 

 

Comentaris

Trending