Andorra Telecom prevé el correu brossa reforçant la seguretat de la connexió a Internet

La setmana passada es va deshabilitar el ‘port 25’ al servei a la llar, que antigament es feia servir per poder enviar emails

Un dels rètols d'Andorra Telecom a la seu de la companyia.
Un dels rètols d'Andorra Telecom a la seu de la companyia.

Andorra Telecom va dur a terme una intervenció matinada de dijous, 11 de novembre, on va procedir a deshabilitar el ‘port 25’ per al servei d’Internet a la llar. Aquest port és una part de la configuració del correu electrònic i, aquest en concret, es feia servir antigament per poder enviar mails. Amb el temps, ha donat pas a una entrada i sortida de correu brossa que posava en risc la seguretat del servei.

L’ús d’aquest port 25 es reserva per la connexió entre servidors de correu. Es tracta, més bé, d’un servei més enfocat als clients amb serveis d’Internet per a empreses. Els usuaris, sense ser-ne conscients, corrien el risc d’enviar correu brossa pel fet de tenir aquest port obert. Això feia que, des de les diferents llistes d’antispam es bloquegessin les IPs andorranes. Un cop feta aquesta intervenció, l’enviament de correus des del Principat s’ha reduït un 58%.

La intervenció no afecta a la gran majoria dels clients de la parapública, només als pocs que encara tenien aquest port obert, que eren una trentena. A tots ells se’ls ha mantingut obert i avisat prèviament perquè puguin corregir la seva configuració abans del 30 de novembre, perquè puguin enviar correus sense problema.

Comentaris

Trending