Un andorrà participa amb el Corps Mondial de Secours en una acció mèdica a la frontera d’Ucraïna

L'ONG, amb l'exconseller del comú d'Escaldes-Engordany, Didier Aleix ha portat material sanitari i ha muntat un hospital de campanya a Medyka, al sud-est de Polònia

Comentaris

Didier Aleix, amb boina negra, a la porta de l'hospital de  campanya.
Didier Aleix, amb boina negra, a la porta de l'hospital de campanya. Corps Mondial de Secours USAR

L'exconseller del comú d'Escaldes-Engordany, Didier Aleix forma part de l'equip del el Corps Mondial de Secours que està duent a terme una acció mèdica a la població de Medyka, al sud-est de Polònia, a tocar de la frontera amb Ucraïna.  Aleix participa habitualment en les  accions de l'entitat francesa.

És la primera vegada que el Corps Mondial de Secours s'implica en una situació bèlica. Fins ara les seves actuacions s'havien limitat a catàstrofes naturals. Aleix n'ha format part en expedicions al Nepal i a les Filipines. En l'hospital de campanya muntat a Medyka han hagut d'atendre bàsicament casos d'angoixa. El cooperant escaldenc, que és instructor de socorrisme, ha qualificat la situació de dramàtica i impressionant. En la ciutat polonesa, una de cada cinc persones és refugiada ucraïnesa, infants i dones.

El material mèdic que han portat ha estat lliurar a l'administrador de l'hospital de Lviv i ha arribat a Kíiv. Una part ha anat a una base logística de Rzeszow. Des d'aquí es fa arribar als equis que es fan càrrec dels refugiats. Les autoritats poloneses han subratllat que el material aportat és el més adequat.

Etiquetes

Comentaris

Trending