L'alimentació frena la caiguda de vendes de les grans superfícies

Van disminuir un 2% al juliol respecte al mateix mes de l'any passat

Secció de fruiteria d'un comerç.
Secció de fruiteria d'un comerç. Altaveu

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del -2%, a preus corrents, el mes de juliol del 2020 respecte al juliol de l’any anterior. Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el +4,2% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) cau el -6,4% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. 

Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra de França (+1%) i per sobre de la d’Espanya (-3,1%). Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el -3,2% al juliol del 2020 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, i les vendes de productes alimentaris creixen el +1,2% i les vendes de la resta de productes cauen el -6,8%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al juliol del 2020 disminueix el -4,7% respecte al mateix mes de l’any anterior, i quasi el 65% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.  

S'ha de destacar que al juliol passat, ja no hi havia cap persona dels establiments enquestats que estigués en situació d’ERTO. Si es comparen les dades amb el mateix període de l’any anterior, es pot veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments creix el +2,5% al juliol del 2020.

Etiquetes

Comentaris

Trending