Els agents de duana reben formació en reconeixement d’explosius

La Policia ha iniciat aquesta setmana els cursets que formen part de la cooperació entre els cossos especials

Banders en una formació sobre senyals lluminosos i acústics.
Banders en una formació sobre senyals lluminosos i acústics. POLICIA D'ANDORRA

La Policia ha iniciat aquesta setmana dues formacions als agents de Duana i als banders emmarcades en la cooperació entre els cossos especials. El grup TEDAX-NRBQ està instruint el Cos de Duana en el reconeixement de substàncies explosives per tal de poder identificar aquests productes, tractar el material, i reaccionar prioritzant la protecció seguint els protocols i la normativa en cas d’aturar un vehicle que en transporti.

Els agents es podrien trobar amb situacions d’aquest tipus a les fronteres, així com a les oficines de Correos i La Poste, on també actuen. Les formacions es faran a tot el Cos de Duana setmanalment durant un matí en grupsd’entre 10 i 15 persones.

En paral·lel, aquesta setmana la Policia ha començat una altra formació al Cos de Banders. Aquest curs se centra en la correcta utilització dels senyals acústics i lluminosos arran de la modificació del Codi de la Circulació.

En la formació, que consisteix en dues hores de teoria i cinc de pràctica que també s’aniran impartint per grups, es mostra als banders els tipus de dispositiu de seguretat i material necessari en cas que hagin d’efectuar controls de carretera en el marc de les seves funcions, així com l’ús reglamentari de la sirena i la llum blava d’urgència. La formació continuada és una eina indispensable en la col·laboració entre els cossosespecials per garantir la seguretat ciutadana i el compliment de la normativa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending