L'AFA controlarà que els bancs respectin l'ajornament de prèstecs i crèdits per la Covid

L'entitat ha publicat un document per tal de clarificar el tractament d’aquest tipus de moratòries

L'advocat Raül González, president del consell d'administració de l'AFA durant el jurament del càrrec.
L'advocat Raül González, president del consell d'administració de l'AFA durant el jurament del càrrec. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA) supervisarà que les entitats compleixin amb la normativa vigent i les bones pràctiques bancàries perquè empreses i famílies afectades econòmicament per la Covid-19 ajornin el pagament del principal de crèdits o  préstecs. Aquesta és una mesura sorgida a proposta de les pròpies entitats bancàries que ha estat aprovada en la darrera assemblea general d’Andorran Banking per atendre a aquelles situacions que no estan cobertes per les mesures normatives o que demanen ser ampliades per poder donar una resposta més adaptada des d’un punt de vista social i econòmic.

 

 

 L’AFA va realitzar una consulta a Andorran Banking en relació amb la possibilitat d’implementar moratòries no legislatives contemplades a la Guia EBA/GL/2020/02 Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis. Aquestes moratòries no legislatives han estat aprovades per l’ABA mitjançant un acord sectorial i tenen com a objectiu complementar les mesures legislatives impulsades pel Govern, donant suport als reptes operatius i de liquiditat a curt termini a què s’enfronten els prestataris que no s’hagin acollit a dites mesures.

Per tal que aquestes mesures tinguin un impacte efectiu, des de l’AFA s’ha emès la Recomanació EB 01/2020 mitjançant la qual s’adopta com a pròpia, entre d’altres, l'esmentada Guia EBA/GL/2020/02 per tal de clarificar el tractament d’aquest tipus de moratòries. Així mateix, i per tal que aquesta moratòria no legislativa pugui beneficiar el conjunt de la societat andorrana de manera eficaç, l’AFA ha considerat oportú ampliar el termini establert per la Guia EBA/GL/2020/02 fins el proper 31 de juliol. No obstant això, aquest termini pot revisar-se en el futur en funció de l’evolució de la situació actual associada a la pandèmia.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending