L’ADA estén la mà a les empreses per ajudar-les en els seus plans d’igualtat

L’associació de dones s’ha reunit les darreres setmanes amb la CEA i la Cambra, i té pendent fer-ho amb l’EFA, per tal de traslladar el seu objectiu d’apoderament femení i per oferir la seva col·laboració

La junta directiva de l'ADA en la seva trobada amb la cambra.
La junta directiva de l'ADA en la seva trobada amb la cambra. ADA

Amb l’estrena de la nova junta directiva de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), les darreres setmanes s’ha iniciat una ronda de trobades amb diverses entitats del país per presentar-los els seus objectius. Entre elles, l’ADA s’ha reunit amb la Confederació Empresarial (CEA), i amb la Cambra de Comerç (CCIS). La presidenta, Mònica Codina, ha assegurat que han estès una mà a totes les empreses del país que ho necessitin per tal de donar-los suport a l’hora de renovar o fer els seus plans d’igualtat.

“En aquestes trobades parlem de la part del nostre pla estratègic que és la visibilització de les dones en l’àmbit empresarial, i sobretot dels plans d’igualtat a les empreses que, a través de la llei, s’hauran de fer i nosaltres oferim la nostra col·laboració”, ha explicat Codina. A les reunions, assegura la presidenta, tant la CEA com la CCIS han rebut de bona gana aquest suport per part de l’ADA, i serviran d’interlocutor entre les entitats que ho necessitin i l’associació.

El motiu d’aquesta oferta per part de l’ADA ve, segons indica Codina, a què “les empreses s’han vist molt afectades per la pandèmia, i ara veuen que han de destinar recursos i diners en fer aquests plans, i nosaltres volem facilitar tot això”. Sobretot, l’associació també vol donar el seu suport a les empreses més petites, aquelles que no estaran obligades per la llei a fer-ho, però que volen tenir el seu pla d’igualtat i el volen treballar. Per poder fer tot això, l’ADA també està preparant el seu decàleg de com ha de ser un pla d’igualtat.

D’altra banda, i seguint la línia dels objectius marcats per l’ADA amb l’estrena de la seva nova junta directiva, també han donat una passa per tal de col·laborar en formacions que es puguin oferir des de les entitats del teixit empresarial. Codina ja ha indicat diversos cops amb anterioritat la importància de traslladar coneixements a dones i homes sobre igualtat a la feina. “El nostre objectiu no deixa de ser la defensa de les polítiques d’igualtat, i volem començar a posar fil a l’agulla un cop aprovada la llei per treballar tots plegats en aquest sentit”, ha apuntat.

De moment, està tot en una fase molt embrionària, però amb el compromís de totes les parts de treballar conjuntament per la igualtat empresarial. Segons indica Codina, “hem de treballar bé per fer una bona proposta, i ho estem fent en les diferents comissions que tenim”. Tal com es vagin concretant diversos aspectes, s’anirà conformant i donant més forma a aquesta col·laboració que comença a néixer.

 

Comentaris (4)

Trending