Gairebé 400 usuaris de la teleassistència de la Creu Roja han participat a les sortides culturals

Se n'han fet set amb un centenar de voluntaris i les trobades són gratuïtes amb inici a la primavera

Usuaris de la teleassistència en la sortida del mes d'octubre a la Seu d'Urgell.
Usuaris de la teleassistència en la sortida del mes d'octubre a la Seu d'Urgell. CREU ROJA ANDORRANA

La Creu Roja Andorrana ha organitzat set sortides socioculturals aquest any, amb 392 usuaris del servei de Teleassistència (TAD) i un centenar de voluntaris. Són trobades gratuïtes per als usuaris, amb inici a la primavera i possibles únicament gràcies a la participació dels voluntaris. Els usuaris tenen entre 80 i 90 anys.

Després de l’aturada forçada durant prop de dos anys per la pandèmia, a finals d’abril la Creu Roja Andorrana va poder reunir els usuaris en un berenar de retrobada al Cencra i ho ha seguit fent amb diverses propostes, cada mes excepte a l’agost, fins a l’organització aquestes últimes setmanes de la tradicional trobada de Nadal. Enguany es va celebrar a les instal·lacions del Hard Rock Cafè i va consistir en un dinar i quinto amb lots de nombroses empreses i col·laboradors.

Les sortides socioculturals organitzades per l’entitat tenen la vocació principal de permetre als padrins i padrines de retrobar-se un cop al mes, i de compartir així un moment amb altres persones fugint de la
solitud i l’aïllament del quotidià. Destaca que la gran majoria de les persones usuàries d’aquests serveis són d’edat avançada sovint amb mobilitat reduïda. Les sortides són per a molts d’ells un moment especial. Més enllà de l’activitat en si, permeten omplir un vuit tant emocional com social, és el dia del mes per fer alguna cosa diferent, sense haver de preocupar-se de res. No representa cap despesa i la Creu Roja els passa a buscar al seu domicili, facilitant així tot el desenvolupament de l’activitat.

Organitzades des de fa 18 anys -les primeres van ser l’any 2004- les sortides del TAD, servei que compta a finals de novembre de 2022 amb 602 usuaris, pretenen apropar a la gent gran i als usuaris dels programes socials de la Creu Roja propostes d’oci i de lleure diferents al voltant de la cultura, la música, la natura o encara l’esport. Són un acte social importantíssim per a garantir el benestar i la mobilitat d’aquests usuaris que en molts casos pateixen d’una certa fragilitat.

Se solen organitzar al país o en les regions de proximitat i són únicament possible si hi prenen part una quinzena de voluntaris. Aquest 2022, per exemple, la sortida del mes d’octubre va ser a l’espai Sant Ermengol de La Seu d’Urgell i la del juny va comptar amb una exhibició de cotxes antics de la mà de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA). La col·laboració de les empreses també és clau per fer realitat aquestes sortides així com la de les institucions i especialment la contribució del ministeri d’Afers Socials..

Etiquetes

Comentaris

Trending