Situen residint a Arinsal una magistrada peruana implicada en un cas de corrupció

Ana Patricia Bouanchi és una de les jutgesses que el Jutjat Suprem del Perú considera que formava part d’una organització criminal i per a la qual sol·licita 36 mesos de presó provisional

-
-
Una magistrada peruana investigada per formar part o com a mínim per col·laborar amb una organització criminal dedicada a un ampli ventall d’activitats il·lícites com ara estafes, apropiacions indegudes o tràfic de droga resideix des de fa prop d’un any a Andorra. En concret, almenys ara, se la situa en una urbanització d’Arinsal. Un Jutjat Suprem del Perú demana per a aquesta jutgessa, Ana Patricia Bouanchi, 36 mesos de presó provisional.

Bouanchi i tres magistrats més de la Cort Superior de Justícia del Callao, un districte peruà, estan acusats, entre altres delictes lligats a la corrupció, de tràfic d’influències i de suborn passiu. Investigadors peruans consideren que hi ha una xarxa de jutges, capitanejats per l’expresident del Districte Judicial del Callao, ja empresonat, que haurien afavorit o facilitat les activitats il·lícites d’un ampli grup de delinqüents conegut com ‘Els Colls Blancs del Port’.

Fa tres setmanes que un Jutjat Suprem peruà va sol·licitar l’ingrés a presó, durant 36 mesos i a petició de la fiscalia, de quatre magistrats investigats. L’acord d’empresonament es va adoptar atenent al fet que els delictes que s’atribueixen als jutges comportaria un mínim de quatre anys de presó. Dos dels quatre magistrats, entre els quals Bouanchi, haurien fugit de Perú fa temps, tot i que el company de la jutgessa que també era fora del seu país s’hauria lliurat recentment a la justícia del seu país.

Almenys fins a dates recents, Ana Patricia Bouanchi, a Andorra des de l’abril passat, ha estat residint -i les fonts consultades no han pogut ni confirmar ni desmentir que hi continuï residint- a la urbanització Mas de Ribafeta d’Arinsal. Fonts consultades han assegurat que la magistrada hauria estat tramitant amb el Govern la possibilitat d’obtenir una residència formal al Principat. Una de les fórmules, no reconeguda ni confirmada oficialment, seria la de l’estatut de refugiat.

Etiquetes

Comentaris

Trending