Sis empreses opten a renovar l’avinguda Carlemany entre abril i desembre

La col·locació de panot a l’espai central i la substitució de tot el mobiliari urbà són les actuacions primordials d’unes obres el cost de les quals hauria d’estar al voltant dels tres milions d’euros

Una imatge de com quedarà l\'avinguda, vista des del carrer de la Unió, després de l\'actuació que ara es projecta.
Una imatge de com quedarà l\'avinguda, vista des del carrer de la Unió, després de l\'actuació que ara es projecta.
Sis empreses opten a fer els treballs d’embelliment de l’avinguda Carlemany, que s’iniciaran a mitjan abril i haurien d’estar acabats, si fos possible, abans de la Puríssima. En tot cas, sí que haurien d’estar acabades les obres, que haurien de costar de l’ordre de tres milions d’euros, abans no s’acabi aquest 2018. El comú d’Escaldes-Engordany, que triarà el constructor, un de sol per al conjunt de l’avinguda, abans no s’acabi el mes, ha presentat aquest dilluns el projecte.

De fet, des d’aquesta mateixa setmana i fins que no comencin els treballs es podran veure a la mateixa avinguda diverses fotografies en què es mostra la simulació de com haurà de quedar el cèntric vial després de l’actuació que s’ha de fer en dues grans etapes de temps i cinc trams. La mateixa mostra gràfica, a partir de la setmana que ve, es podrà veure al vestíbul del comú escaldenc. L’avinguda Carlemany hauria d’acabar tenint una sintonia més o menys evident amb la de Meritxell, que també ha de ser objecte d’una remodelació en breu.

Durant els dos mesos centrals de l’estiu les obres per permetre que a Coprínceps s’hi puguin fer les tradicionals actuacions estivals

Carlemany ja va experimentar un canvi molt significatiu fa uns anys. Però ara se li vol fer un nou rentat de cara. L’actuació més destacada serà la substitució de l’espai central, que recorda la tela asfàltica, per un panot de característiques similars al que ja hi ha als laterals. Alhora, també es canviarà tot el mobiliari urbà i s’instal·laran nous elements de seguretat a banda de millorar l’accessibilitat, renovar el sistema de recollida d’aigües superficials o adaptar la via a les noves tecnologies. Inicialment, la corporació preveia una inversió d’entre 2,5 i 3 milions d’euros que pot acabar sent una mica superior ateses les darreres modificacions introduïdes al projecte.

Els cònsols observant una de les fotografies que s'exposaran a l'avinguda.| COMÚ D'ESCALDES

El comú, tal i com han posat de relleu els cònsols, Trini Marín i Marc Calvet, està convençut que amb la previsió d’obres que s’ha fet es minimitzarà l’impacte que tindrà per als residents a la zona i, també, per als visitants i comerços o hotels. De fet, ja s’ha enviat una carta a tots els veïns i propietaris de negocis de la zona informant-los que tant els responsables polítics com els responsables tècnics del projecte estan a disposició d’aquelles agrupacions veïnals o empresaris que vulguin mantenir trobades o fer consultes.

L’actuació urbanística, que farà una sola constructora que serà triada abans aquest mes, començarà a mitjan mes que ve al carrer de la Unió

Els treballs s’iniciaran per la part més baixa de l’avinguda, això és al carrer de la Unió, i el primer tram anirà fins a l’avinguda de les Escoles amb una mena de subdivisió, d’Unió fins al carrer Sant Antoni i de Coprínceps fins a Escoles. Aquesta primera actuació hauria d’estar acabada al mes de juny per tenir lliure la plaça Coprínceps i poder-hi fer les tradicionals actuacions estivals. Els treballs s’aturaran, per tant, entre juny i principi de juliol i es tornaran a reprendre, cap als altres trams, a la segona quinzena de setembre, una vegada hagi passat pel país la caravana de “La Vuelta” ciclista a Espanya.

Etiquetes

Comentaris

Trending