Sindicatura desestima la petició de Sílvia Bonet per poder passar la Constitució a Nova York

La parlamentària del grup mixt havia sol·licitat poder acudir del 12 al 14 de març a un acte programat al tomb d’una comissió sobre la condició jurídica i social de la dona a les Nacions Unides 

SDP reclama l\'escó a Sílvia Bonet, que veu com la plena dedicació i el Consell d\'Europa li pengen d\'un fil
SDP reclama l\'escó a Sílvia Bonet, que veu com la plena dedicació i el Consell d\'Europa li pengen d\'un fil
La presidència del Consell General s’ha estimat més evitar un nou terrabastall amb una integrant ja prou polèmica d’un grup parlamentari que està remogut des de l’aterratge dels escindits liberals. Sílvia Bonet havia demanat al síndic, per carta, poder acudir a un acte emmarcat en les activitats paral·leles d'una de les cimeres d'una comissió de les Nacions Unides. Hi pretenia anar a difondre els treballs fets per Andorra en matèria d'igualtat.

La consellera independent (això és, que no representa ningú… políticament constituït) Sílvia Bonet no podrà passar el dia de la Constitució a Nova York. A menys que s’ho pagui ella, és clar. La Sindicatura ha descartat, vista la polèmica suscitada i la relativa oposició haguda en la junta de presidents, la petició feta per la parlamentària. Bonet va enviar el 8 de gener una carta al síndic general, Vicenç Mateu, posant sobre la taula de poder viatjar en representació del Consell General a la seu de les Nacions Unides (ONU) per participar a un acte organitzat per una entitat espanyola que aprofitaria per exposar la tasca sobre igualtat que s’ha estat fet des de l’àmbit parlamentari al Principat.

Les fonts parlamentàries consultades han assegurat que veient el debat que suscitava la petició i atès que no es tractava pas de cap acte directament organitzat per l’ONU si no emmarcat en unes activitats paral·leles programades per donar caliu a la 62a reunió de la Comissió de la condició jurídica i social de la dona a les Nacions Unides s’ha descartat autoritzar i finançar des del Consell General el viatge sol·licitat per Bonet. La parlamentària està enquadrada en un grup mixt que ja està prou envoltat de dificultats i tensions internes com per afegir-n’hi més.

Segons va explicar la consellera en la missiva enviada al síndic, en aquella cita a Nova York programada del 12 al 23 de març encara que Bonet només hi pretenia ser del 12 al 14, s’hi ha de tractar qüestions relatives a com aconseguir la igualtat entre gèneres i apoderament de dones i nenes rurals i, en concret, a l’accés de la dona als mitjans de difusió i a les tecnologies de la informació i la comunicació. En el marc d’aquella de l’esmentada comissió s’organitzen, com s’ha dit tot un seguit d’actes paral·lels un dels quals és al qual pretenia acudir Bonet.

La consellera explicava en la carta del 8 de gener que l’Associació de famílies i dones del món rural (AFAMER) “conjuntament amb Espanya” organitzen un d’aquells actes paral·lels sobre l’emprenedoria de la dona en el món rural o de muntanya i se l’havia convidat a fer una ponència. Deixava clar llavors Sílvia Bonet que en aquell moment encara no tenia la invitació formal però que ja guanyava temps i informava Vicenç Mateu que la seva intenció “és poder presentar la situació de la dona a Andorra, explicar exemples d’emprenedoria en un país de muntanya i finalment explicar els treballs realitzats amb el Llibre Blanc de la Igualtat”.

Etiquetes

Relacionat

La consellera Sílvia Bonet sol·licita a ‘Consell General viatges’ poder passar el dia de la Constitució a Nova York

Comentaris

Trending