Sevilla no té un color especial pel Morabanc

Els andorrans cauen a la pista del Betis en un duel on tret dels primers minuts, van sempre a remolc i fallen en excés en moments claus on podrien haver donat la volta al marcador

Un instant del partit.

El Morabanc Andorra segueix donant la de calç quan surt del seu pavelló. Els d’Ibon Navarro han caigut a la pista del Betis (86-81) en un duel on han anat a remolc gairebé tota l’estona. S’ha lluitat fins al darrer instant, però ha faltat contundència en defensa i més punteria en atac en els moments on es podrien haver aprofitat els nervis dels sevillans, que han tingut en Slaughter un pilar fonamental del resultat (27 punts i 5 assistències)

Els andorrans han entrat bé al partit, amb uns primers minuts especialment inspirats per part de Massenat i Walker que han permès els d’Ibon Navarro obrir escletxa al marcador amb un 8-15. La reacció sevillana, però, ha estat ràpida, comandada per Slaughter i Conger i els han permès igualar i posar-se al davant al marcador, però sense obrir més forat que els quatre punts amb què s’ha arribat al final del primer quart (24-20).

El segon període s’ha iniciat amb un triple de Todorovic ràpidament contestat per Borg, també des de l’exterior. Llavors, els andorrans s’han apagat en atac durant gairebé sis minuts, on només Llobet i Hannah han estat capaços d’anotar en jugada durant una estona d’excessiva obsessió per buscar tirs exteriors, mentre el Betis, a poc a poc, marxava en el marcador fins a un preocupant 38-27 a tres minuts del descans. Malgrat una petita reacció en forma de triple per part de Hannah, la situació no ha millorat i els sevillans han marxat a vestuaris amb la màxima diferència en el marcador de tretze punts (44-31).

L’inici del tercer quart ha fet que els seguidors andorrans recuperessin l’esperança. Slaughter ha establert en un primer moment el 15 al marcador però la reacció tricolor ha estat fulgurant, amb un parcial de 0-10 –Jelinek (5), Tysson Pérez (2) i Walker (3)- ha reduït la diferència fins a només cinc punts. La sagnia per als bètics s’ha aturat, però, després d’un temps mort. Dues cistelles d’Izundu i dues més de Sipahi, la segona de tres, ha tornat a fer marxar els locals amb una diferència de dos dígits (55-43 al voltant de l’equador de quart).

El Morabanc s’ha vist incapaç de reduir diferències. Primer, perquè ha concedit massa en defensa. Segon, perquè en atac, s’ha obcecat en excés en buscar els llançaments exteriors quan, estava clar, no era el dia. Tot i així, un bon final del període els ha fet entrar al darrer quart a només vuit per sota.

Un darrer període que s’ha iniciat amb un intercanvi de cistelles entre Slaughter i Jelinek. El Morabanc ha lluitat i ha anat fent la goma fins arribat a posar-se únicament a tres punts a falta d’un minut. Llavors, Jelinek ha provat fortuna amb un triple per igualar que no ha encertat i en la jugada següent, en canvi, sí que ho ha fet Sipahi per marxar fins a 6 amunt i sentenciar un duel que, malgrat els intents finals dels andorrans, ha vist com es repetia la història habitual lluny de la Bomboner (86-81).

COOSUR REAL BETIS (86): Conger 11, Enechionya 3, Slaughter 27, Izundu 11, Sipahi 10 –cinc inicial-, Oliver 4, Almazán 0, Niang 6, Malmanis 2, Rivers 2, Borg 8 i Whittington 2.

MORABANC ANDORRA (81): Diagne 6, Hannah 18, Walker 9, Sy 8, Massenat 9 –cinc inicial-, Llovet 3, Jelinek 13, Todorovic 6, Tysson Pérez 4 i Senglin 5.

Àrbitres: Cortés, Araña i Rial..

Parcials: 24-20, 20-11, 19-24 i 23-26 (86-81).