SER Andorra continua sense poder emetre la programació local a causa del ciberatac

Els experts afirmen que al darrere hi ha un virus rus

-
-
Les emissions locals de la cadena SER a Andorra es continuen sense poder emetre aquest dimarts després que un atac de virus informàtic de tipus ransomware, encriptador d’arxius va tenir una afectació greu i generalitzada de tots els sistemes. Alguns experts en ciberatacs consideren que al darrere hi ha el virus d'origen rus Ryuk. Els pirates informàtics demanen un rescat econòmic per recuperar els arxius.

La SER va haver de desconnectar tots els sistemes informàtics operatius seguint els protocols establerts i garanteix l’emissió des de la seu central de Madrid a través d’equips autònoms. Els tècnics treballen en la recuperació progressiva de la programació local de cadascuna de les emissores.

Des de l'Institut Nacional espanyol de Ciberseguretat (Incibe) han informat que l'atac afecta també altres empreses i han assegurat que estan treballant en la "mitigació i recuperació de l'incident" amb les empreses afectades. També afirmen que estan en "permanent coordinació" amb la resta d'organismes públics nacionals" per donar-se "suport en la investigació en curs".

El govern espanyol també havia emès un comunicat assegurant que "s'estan produint infeccions pel malware tipus ransomware a empreses estratègiques a Espanya", tot i que ha estat eliminat de la seva web.

Comentaris

Trending