Sentit homenatge del Freeride World Tour al guia de muntanya mort per una allau a Arcalís

Una vegada celebrada la prova que es va haver d’ajornar pel mal temps i el luctuós accident, tots els competidors, que lluïen crespons en senyal de dol, han fet un ‘passadís d’honor’ als companys de Borja Ayed

Dos moments del tribut a Borja Ayed a l\'esplanada de la Coma.
Dos moments del tribut a Borja Ayed a l\'esplanada de la Coma.
El Freeride World Tour ha fet aquest migdia un sentit homenatge al guia de muntanya resident a Andorra Borja Ayed, que va morir dijous passat duent a terme tasques de preparació de la prova en ser enxampat per una allau a la zona del Baser Negre d’Arcalís. El tribut s’ha fet en acabar la competició que s’havia de celebrar divendres i que es va haver d’ajornar pel malaurat accident i pel mal temps. La vídua del l’esportista i els seus dos fills han estat presents al senzill però emotiu acte de record d’Ayed. 

Després de dies amb dubtes sobre la conveniència o no de dur a terme la prova que s’havia de celebrar divendres, finalment els tècnics han considerat que aquest dimarts hi havia condicions climatològiques que permetien prou seguretat com per desenvolupar la competició. I així ha estat. Tots els ‘riders’ han lluït crespons negres en senyal de dol en les seves baixades. 

Al final de la prova, tots els participants i organitzadors, al punt d’arribada, a la Coma d’Arcalís, han muntat com una mena de passadís d’honor amb flors a les mans per rebre els guies de muntanya que aquests dies han assegurat les diverses proves que s’han fet a l’estació ordinenca. I que eren companys de Borja Ayed. L’emotivitat dels guies es feia patent en els seus rostres tot i les proteccions que portaven.

La dona de Borja Ayed, al centre, rep el dorsal de record. | ALTAVEU

 

La vídua i els fills de l’alpinista han estat presents a l’acte i han rebut un dorsal de la competició amb el nom inscrit del desaparegut muntanyenc en senyal de reconeixement cap al finat

També com a homenatge i record, el CEO de Freerid World Tour, el suís Nicolas Hale-Woods, ha fet lliurament a la vídua d’Ayed d’un dorsal de la competició amb el nom de ‘Borja’ inscrit en ell. La dona de l’alpinista, que havia nascut a Madrid feia 34 anys, ha tingut unes sentides paraules de record i estima vers l’esportista, que va ser acomiadat en una església de la Massana plena a vessar dissabte a la tarda. 

El món de la muntanya a Andorra però també el d’altres punts del planeta pels quals havia passat Ayed es van aplegar al temple massanenc per dir l’últim adéu a un alpinista amb una alta titulació, guia de muntanya a Grandvalira i del qual tots els seus companys n’han elogiat la seva passió per allò que feia, la seva alta dedicació i la seva professionalitat.

Etiquetes

Borja Ayed en una de les múltiples excursions que feia.

Relacionat

El funeral en memòria del guia de muntanya sepultat per una allau serà aquest dissabte a les 4 de la tarda a la Massana
Una imatge de malaurat muntanyenc al costa d\'una imatge de la zona del Baser Negre, on ha baixat l\'allau.

Relacionat

Mor un guia de muntanya de 34 anys resident al país en ser atrapat a Arcalís per una allau

Comentaris

Trending