Sentència en el 'cas Nadia': cinc anys de presó per al pare i tres i mig per a la mare

Els pares de la menor han estat conmendats per un delicte d’estafa continuada, al utilitzar la malaltia de la seva filla com un engany per aconseguir diners de tercers

Comentaris

Fernando Blanco, pare de la Nadia, condemnat a cinc anys de presó.
Fernando Blanco, pare de la Nadia, condemnat a cinc anys de presó.
L’Audiència Provincial de Lleida ha notificat aquest dimecres la sentència sobre el 'cas Nadia'. El pare, Fernando Blanco, haurà de complir una condemna de cinc anys i pagar una multa de 3.000 euros, i la mare, Margarita Garau, entrarà a la presó per complir una pena de tres anys i mig i també haurà de pagar una multa de 2.400 euros.

La sentència del cas explica que els progenitors de la Nàdia van utilitzar la malaltia extranya de la seva filla, tricotiodistròfia, per enganyar i aconseguir diners de tercers en forma de donacions. Segons fonts consultades, el tribunal considera que el seu pla era enriquir-se  i que els pares ho van fer en una quantitat de 402.232,65 euros. La majoria d’aquests diners els van recaptar en campanyes solidàries que feien a l’Alt Urgell, i fins i tot, una part dels diners havien anat a parar en comptes andorrans.  

D’aquesta manera, els pares han estat condemnats per un delicte d'estafa continuada, motiu pel qual el tribunal ha imposat al pare una pena de cinc anys de presó, i de tres anys i sis mesos per a la mare. A més, hauran de fer front a pagar una multa de 5.400 euros entre els dos, i també hauran d’indemnitzar als donants que han sortit perjudicats en el 'cas Nadia'.

És cert que la sentència considera provat que la menor pateix una malaltia genètica que està catalogada com a 'rara' i que provoca alteracions cutànies, oftalmolòquies i transtorn del desenvolupament i del llenguatge, però que en cap cas presenta un risc vital per a la Nadia, tal com els pares afirmaven. 

La sentència no es ferma i es pot presentar recurs en un termini de deu dies davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

 

Comentaris

Trending