Sense acord per constituir una Sindicatura plural amb presència de quatre grups

Aquest matí s’hauria fer una reunió amb representació de totes les formacions per avaluar la situació i en la qual Demòcrates hauria considera que li corresponen dos dels llocs

PS i Demòcrates serien les formacions que tenen les posicions més allunyades.
PS i Demòcrates serien les formacions que tenen les posicions més allunyades.
Els contactes polítics en vista a la constitució del Consell General i l’assegurança de la governabilitat han cobrat tota la intensitat aquest dilluns, després d’un cap de setmana de certa calma tot i que no han deixat d’haver-hi converses i trucades. Representants de tots els grups amb futura representació parlamentària s’han trobat aquest matí amb l’objectiu de debatre la possibilitat de constituir una Sindicatura plural. La reunió no hauria servit per arribar a cap acord.

Segons fonts properes a la reunió, en què inicialment hi havien de participar dos membres de cada formació a tot estirar, els representants demòcrates haurien deixat clar que ja estan d’acord que la pèrdua d’escons s’ha de veure reflectida en la pèrdua, també, de representants en l’òrgan de govern del Consell General i que, per tant, és clar que no haurien de poder -encara que la fórmula ho permet- retenir tres de les quatre places com ho han fet aquesta darrera legislatura. Però sí que consideren que els pertoquen dos seients. I, prioritàriament, els de síndic i subsíndic. O de síndica i subsíndica.

Perquè ara per ara tot indica que tots els electes que podrien arribar a ocupar llocs a la Sindicatura per part de DA serien dones, començant per Roser Suñé, que té tots els números per esdevenir la candidata taronja a síndica general. Meritxell Palmitjavila, Sandra Codina, Núria Rossell o Maria Martisella serien els altres quatre noms taronges per formar part de la Sindicatura.  Aquest dimarts a les 12 s’han de presentar les candidatures. Síndic i subsíndic van conjuntament. I cada secretaria per separat. La constitució del Consell General, al seu torn, està prevista per a dijous, també al punt del migdia.

Comentaris (1)

Trending