Segon dia consecutiu sense nous positius de coronavirus

Els pacients diagnosticats amb la malaltia es mantenen en 743 metre els curats superen ja els 400 i el nombre de casos actius baixa dels 300

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Per segon dia consecutiu, Andorra no ha detectat cap nou cas de coronavirus. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a l’hora de fer el balanç de l’evolució de l’epidèmia de la Covid-19. A més, el nombre de curats ha superat els 400 mentre que el nombre de casos actius ha baixat dels 300. La mala notícia és la confirmació d’una nova defunció, la número 42.

Es tracta, tal com havia avançat Altaveu, d’una dona de 92 anys, víctima del brot registrat a la residència privada Salita. El seu estat havia fet necessari el seu trasllat a l’hospital, on ha acabat perdent la vida. La seva defunció eleva fins al 5,65% la taxa de letalitat registrada al país.

És la dada més negativa d’un balanç que, pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, segueixen sent esperançadores. Així, es mantenen els casos detectats al país en 743 després del segon dia consecutiu sense cap nou positiu. D’ells, a banda de les 42 defuncions, segueixen incrementant-se els pacients curats, que superen ja els 400 i arriben a 423. I, pel que fa als casos encara actius, han baixat dels 300: ja són només 278.

A l’hospital de Meritxell es troben ingressats 25 pacients. D’ells, quinze es troben a la unitat de cures intensives. Únicament vuit necessiten ja ventilació mecànica, ja que en les darreres hores s’ha pogut extubar dues persones més.

A la planta del Cedre on s’han ubicat els padrins que han desenvolupat la malaltia hi ha 26 persones. D’ells, vuit provenen de Salita. A banda, hi ha un pacient més que, fins ara, es trobava a l’hotel Fènix i que va donar positiu fa uns dies. Set persones més es troben esperant la segona PCR negativa per poder obtenir l’alta definitiva.

Dels curats en les darreres hores, sis són membres del col·lectiu de professionals sanitaris. Això, fa que la xifra hagi davallat dels 49 de dimarts a 43. Cinc pacients més pertanyen als cossos especials.

Una altra dada facilitada per Benazet ha estat el nombre de proves PCR realitzades des de l’inici de l’epidèmia. Fins a 3.750.

Etiquetes

Comentaris

Trending