Secnoa invertirà prop de mig milió d’euros en el mirador de Creussans

El comú adjudica la concessió de la infraestructura, que trigaria uns quatre mesos a estar enllestida, i confia que sigui un nou punt d’atractiu turístic per a la parròquia

El mirador s'ubicarà a la zona de Creussans.
El mirador s'ubicarà a la zona de Creussans.

Secnoa, la societat explotadora de les pistes d’esquí d’Arcalís, invertirà entre 400.000 i 500.000 euros en la construcció d’un mirador i un rellotge solar a la zona de Creussans. El comú d’Ordino l’ha donat com a guanyadora del concurs que va impulsar ara fa uns mesos per tirar endavant el que es considera que pot ser un nou focus per atreure visitants a la parròquia. La idea inicial era que estigués enllestit per a la temporada d’estiu, fet que ara no serà possible per culpa de la crisi del coronavirus.

La corporació ha adjudicat la concessió del nou mirador en la sessió celebrada aquest dijous de forma telemàtica. Segons ha explicat el cònsol, Josep Àngel Mortés, la societat explotadora de les pistes invertirà prop de mig milió d’euros i, a més, el contracte inclou un cànon que podria beneficiar el comú. En concret, percebrà un 5% d’aquells beneficis suplementaris que es consideri que provenen de la infraestructura.

La idea inicial era que el projecte s’hagués adjudicat a finals de març, fet que no va ser possible per l’esclat de l’emergència sanitària causada per la Covid-19. D’aquesta forma, hauria estat enllestit per a la temporada d’estiu. Aquesta opció ara és “difícil”, com ha admès Mortés, tot recordant que, a més, encara que la construcció es reactivi la setmana vinent, haurà de ser a un ritme més lent per totes les precaucions sanitàries que caldrà adoptar. El que té clar és que “serà un punt més per dinamitzar el turisme a la parròquia”.

El comú cobrarà un cànon del 5% sobre els ingressos suplementaris que es genenin amb el projecte

Al mirador s’hi podrà accedir a peu, pujant des del restaurant de la Coma. No s’hi cobrarà entrada tot i que el que es preveu és poder demanar diners per fer servir el telecadira per arribar-hi, en cas que no es vulgui fer tota la ruta caminant.

L’adjudicació s’ha aprovat amb els vots de tots els membres de la corporació, inclosos els consellers de les minories de X Ordino, Enric Dolsa, i Movem Ordino, Sandra Tudó. El primer ha remarcat que “és important dinamitzar la parròquia i aquesta és una eina més” mentre que la segona ha apunta que és “una molt bona idea”.

Més enllà d’obligar que la sessió es fes de forma telemàtica, el coronavirus també ha estat present a la sessió. Així, Dolsa ha volgut posar en relleu que cal replantejar determinades inversions davant els canvis que la crisi sanitària provocarà en el pressupost. Així, ha recordat que “hi haurà una partida de diners que caldrà aportar a Govern i hi ha altres despeses generals que caldrà tenir en compte i reajustar”. Per això, entén que una de les partides a reajustar seria la de la reforma del centre esportiu i “deixar la finalització per a millor ocasió”.

 Sobre aquest punt, Tudó ha apuntat que “caldria fer un estudi dels ingressos corrents que es tindran i quines despeses” i ha admès que “hi haurà projectes que hauran de quedar aturats” tot “sent hàbils i ser intel·ligents per trobar les mesures que vagin bé a tothom i que el poble no es pari”. Sobre la possibilitat d’aturar les obres al centre esportiu, entén que no seria una bona opció: “si es pot, s’ha d’acabar perquè és una font d’ingressos pel comú i d’esbarjo per a la població”.

Mortés s’ha mostrat prudent i ha explicat que, per ara, falta calcular exactament quina serà l’aportació que es faci a Govern. També ha avançat que “ens podem arribar a endeutar en funció dels projectes que vulguem prioritzar”, tot afirmant que “tenim una mica de marge”, ja que “malgrat que el deute encara és important, s’ha anat reduint els darrers anys”.  

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending