Se suspenen totes les misses i es posposen els funerals, bodes i batejos

La decisió s'ha adoptat “davant les greus repercussions de l’epidèmia viral”

-
-

El Bisbat d'Urgell ha anunciat la suspensió de totes les misses i "es dispensa els fidels del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual". Aquesta suspensió l'han consensuat els bisbes de les 10 diòcesis amb seu a Catalunya i, entre elles la d'Urgell, de la qual depèn Andorra. També han acordat que les exèquies se celebrin de forma simplificada, i els funerals, batejos o casaments es posposin per a més endavant.

L’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha "signat i disposat" per a tota la diòcesi d'Urgell els punts de la nota de la conferència episcopal tarraconense. 

Segons la pàgina web del Bisbat d'Urgell, es pren aquesta decisió “davant les greus repercussions de l’epidèmia viral” i s’afegeix que aquesta “dolorosa i tan excepcional mesura” de suspendre les celebracions de l’eucaristia a totes les diòcesis amb seu a Catalunya.

Malgrat tot, es considera "bo mantenir les esglésies obertes en la mesura del possible", ja que cal seguir atenent amb caritat pastoral els malalts i les persones angoixades. Es demana als fidels que intensifiquin l'oració des de les seves llars i mirin de seguir la missa a través de la televisió, la ràdio o internet.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending