SDP proposa canviar les lleis laborals perquè “precaritzen les condicions dels treballadors”

Els progressistes constaten novament amb dos dels sindicats de l’administració -Sipaag i SEP- que la Llei de la Funció Pública preocupa molt i, també, l’elevat nombre de càrrecs de confiança

-
-
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que les lleis sociolaborals aprovades en la recta final de la darrera legislatura “precaritzen les condicions laborals dels treballadors” i, per tant, en no poder-les “compartir” proposa modificar-les i millorar tot un seguit de condicions que regula la normativa. Diversos representants progressistes, amb el cap de llista, Josep Roig, al capdavant, s’han reunit aquest dilluns amb els màxims responsables del sindicat de funcionaris de l’administració general (Sipaag) i amb el del col·lectiu de docents de l’ensenyament públic (SEP).

Segons SDP, la principal preocupació expressada pels dos representants sindicals, David Garcia i Lluís Anguita, tindria a veure amb la nova Llei de la Funció Pública però, també, amb les lleis laborals aprovades per DA, amb el suport dels liberals i Unió Laurediana més independents de la Massana (avui la terceravia). Els progressistes proposen modificar aquestes lleis ampliant el termini de preavís d’acomiadament a 90 dies, ampliant també el termini d’acomiadament col·lectiu a 6 mesos, incrementant el preu de les hores extres fins arribar a un 75% més de l’hora normal, o indemnitzant a l’assalariat amb 45 dies per any treballat per acomiadament injustificat amb un màxim de 30 pagues, entre d'altres modificacions. SDP també considera “insuficient i que posa traves al desenvolupament d’una estructura sindical útil” la legislació sindical.

Durant la trobada, els tres representants d’SDP, el cap de cartell, Josep Roig, la número 4 de la llista nacional, Marian Sanchiz, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, han reiterat que el seu programa electoral proposaran derogar la Llei de la Funció Pública i recuperar l’esperit de diàleg, consens i pluralitat que va inspirar la Taula de Treball de la Funció Pública del 2010 i obrir un procés de reflexió que integri al futur Govern, els grups parlamentaris que resultin de les eleccions del 7 d’abril i els sindicats dels treballadors públics sobre el model d’Administració pública que el país necessita. 

Els sindicats també haurien expressat la seva preocupació sobre la delimitació dels càrrecs de confiança i la carrera professional. En el marc normatiu dibuixat per DA no queda clar què és la carrera professional i com s'ha d'afrontar, i les treballadores i treballadors tenen la sensació que fa 10 anys que estan estancats. Progressistes-SDP defensarà la delimitació dels càrrecs de confiança per evitar que aquests puguin suposar una ingerència d’interessos partidistes a l’administració i avaluar l’acompliment dels treballadors públics i implementar sistemes de carrera professional reptadors.

Comentaris

Trending