SDP col·loca dos representants a la llista d’Agrupament Encampadà

El pacte inclou un lloc elegible amb un nom encara per determinar i pel qual sona amb força Aaron Comella, excandidat a les generals

La candidatura d'SDP a la territorial de l'abril.
La candidatura d'SDP a la territorial de l'abril.

La branca encampadana de Progressistes-SDP també estarà present a les comunals. Ho farà, però, de la mà d’Agrupament Encampadà, llista que lideraran Esther Vidal i Joan Masjoan. El pacte assolit els atorga dos integrants de la candidatura, un dels quals elegible en cas de victòria.

SDP s’ha mogut els darrers dies escoltant i parlant amb diferents sensibilitats de la parròquia. Els membres de la formació, tot i assegurar tenir gent per poder presentar-se en solitari, prioritzaven buscar enteses amb altres forces i s’havia sondejat vàries alternatives. Una d’elles, de fet, havia estat el mateix PS però, finalment, el malestar que hi havia en una majoria de membres del comitè local dels socialdemòcrates pel que entenien com un joc a vàries bandes ha acabat fent que es descartés aquesta opció.

El que sí ha fructificat, en canvi, són les converses amb Agrupament Encampadà. Així, segons les fonts consultades des d’Altaveu, s’ha tancat un acord pel qual SDP se sumarà al projecte. Ho farà amb dos noms a la llista. Un d’ells, elegible –és a dir entre el 3 i el 9-. És a dir, que garantiria entrar al comú en cas de victòria electoral.

Ara els progressistes han d’acabar de determinar quines persones ocupen aquestes dues posicions. Dues són les opcions que semblen tenir més possibilitats, tenint en compte que ja tenen experiència en l’àmbit electoral. Així, té força números Aaron Comella, qui ja fou cap de llista de la territorial a les eleccions del passat abril. Al llarg del cap de setmana s’ha d’acabar de prendre la decisió.

D’aquesta forma, Agrupament Encampadà guanya suports a la parròquia, un cop descartada una possible aliança amb el PS. Un altre nom que es podria incorporar al projecte seria el d'Elisabet Pirot, exconsellera comunal entre 2007 i 2011 i que havia estat a l'òrbita del PS fins fa poc. Se li ha proposat entrar a la llista, segons algunes fonts com a suplent, i ella estaria valorant la possibilitat sense que res encara estigui tancat. 

Esther Vidal i Joan Masjoan seràn els caps de llista de cara a unes comunals on ja hi ha confirmades dues candidatures més: PS, amb David Rios i Enric Riba al capdavant, i UP DA Liberals, amb Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres de caps de cartell. La incògnita a resoldre encara és si Terceravia aconseguirà presentar-se, ja que, per ara, també treballen en una llista en solitari.

 

Comentaris (4)

Trending