SDP acusa Martí de desmanegar la funció pública i fer-la créixer amb finalitats electoralistes

La formació progressista lamenta que en set anys DA l’únic que hauria fet són “grans esforços” per “introduir la precarietat laboral en l’administració”

-
-

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que els governs demòcrates liderats per Toni Martí ha incomplert clarament el seu compromís de revaloritzar el personal de l’administració pública i, lluny d’això, està generant un “desmanegament” de la funció pública que creix “exageradament” contra la pretesa reducció però de manera precària i amb finalitats clarament electoralistes i amb contractacions directes que “permet presentar als interessats un hipotètic favor, susceptible de generar un tornajornal en els propers comicis”.

La formació presidida per Jaume Bartumeu i liderada al Consell General per Víctor Naudi ha fet públic aquest dimecres el seu balanç sobre les dades facilitades per la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, a demanda del conseller general progressista. Unes dades que “el Govern ha intentat dissimular –la comunicació cloroform així ho aconsella– donant les xifres embolcallades i sense facilitar les sumes i restes que ens ha calgut dur a terme amb posterioritat a la seva recepció”.

Els progressistes consideren que l’executiu ha afavorit les contractacions directes i “hipotètics favors” per crear “tornajornals” en vista als propers comicis

La informació facilitada la setmana passada evidencia que en els darrers tres anys la plantilla de l’administració central ha passat de 2.442 a 2.687 persones, per tant un creixement de gairebé l’11%, però, en canvi, s’ha reduït el nombre de funcionaris per fer créixer el personal eventual, situació a la qual haurien portat els “grans esforços” fets per DA “per introduir la precarietat laboral en l’administració pública”. “Queda clar que, en set anys DA no ha revaloritzat sinó que, pel contrari, ha devaluat la consideració en la feina del personal que està exercint un servei públic i n’ha augmentant la precarietat”, mantenen els progressistes.

SDP insisteix en què “no s’ha buscat doncs cap solució correctora per assegurar la sostenibilitat a llarg termini de l’administració”. Ben al contrari: “Només s’ha buscat –i s’estava aconseguint fins que Víctor Naudi ha sol·licitat aquestes dades– fer veure que es reduïa el personal quan, pel contrari, s’ha augmentat exageradament”. Per la formació encapçalada pel binomi Bartumeu-Naudi, “el govern de Toni Martí busca dissimular, emmascarar” el problema real i una solució “eficaç” tot produint un “desmanegament” de l’administració.

“Aquesta política negativa no solament comporta un augment important de la nòmina de l’Estat sinó que el sistema de contractacions directes permet presentar als interessats un hipotètic favor, susceptible de generar un tornajornal en els propers comicis. Les xifres representen així un exemple ben gràfic de la línia electoralista de la qual Toni Martí és un consagrat especialista. Un altre engany que la comunicació cloroform del cap de Govern ja no podrà continuar mantenint”, conclou el comunicat d’SDP.

Comentaris

Trending