SDP acusa el Govern de fer “un escandalós tracte de favor” amb la gestió del trànsit entre Sant Julià i la frontera

La formació critica que es negui una rotonda a un centre comercial en concret però, després, s'adoptin altres mesures equivalents per d'altres hipermercats

Retencions circulatòries just a la zona on es va eliminar el gir a l'esquerra.
Retencions circulatòries just a la zona on es va eliminar el gir a l'esquerra.

El comitè parroquial lauredià de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) lamenta que lluny de garantir una millor seguretat en un tram de cos carrils i facilitar la fluïdesa de la circulació, les decisions del Govern, preses de forma unilateral, segons el partit, i sense escoltar ni al comú ni a la ciutadania, el que han aconseguit és “agreujar” encara més el problema tot vetllant, suposadament, pels interessos "d'uns quants".

El comitè parroquial de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a Sant Julià de Lòria acusa el Govern de servir a “uns quants” amb les decisions adoptades en matèria de circulació a la carretera general des del centre de la parròquia fins a la frontera. La formació política denuncia que “construir ben recentment una rotonda per facilitar l’entrada de l’aparcament del supermercat River, negar la petició del centre comercial Punt de Trobada i obviar les queixes dels ciutadans i les ciutadanes de la parròquia són clares evidències d’un escandalós tracte de favor. D’una discriminació contrària a l’interès general”.

En una llarga exposició, SDP repassa tots els canvis que hi ha hagut els darrers mesos a la CG-1, just a l’entrada o sortida del país, com es miri, en el tram més proper a la frontera espanyola, i que el Govern hauria dut a terme “de manera unilateral sense consultar el comú ni voler escoltar les persones ni les empreses que es troben directament afectades per les decisions” que, es recorda, han suposat suprimir el gir a l’esquerra per entrar o sortir al Punt de Trobada, obligar a fer metres de carretera innecessaris en un sentit o altre per poder tombar, anul·lar l’estació d’autobús que usaven els treballadors i clients d’aquell centre comercial, deixar sense efecte la línia de transport públic que anava de Sant Julià al Punt… i que fa poc s’ha recuperat solament amb dues freqüències: a les 8 del matí per anar a l’hipermercat i a les 7 de la tarda per tornar cap al centre de la parròquia.

La formació recorda la supressió del gir a l'esquerra per accedir o sortir del Punt de Trobada o l'eliminació d'una parada d'autobús a la mateixa zona

“Els conductors -denuncia SDP- no poden canviar el sentit de la marxa des del River fins a la frontera (més de dos kilòmetres) per una suposada solució de via ràpida que el Govern ha volgut implantar. Però aquella suposada solució provoca cues quilomètriques de dos carrils des del supermercat River fins a la frontera, tant a turistes que marxen com als residents de la parròquia i del país que van a comprar al supermercat Punt de Trobada. I en aquell embús no s’hi ha deixat cap via d’escapament possible per a seguretat viària.” El comitè parroquial d’SDP lamenta que si el que pretenia el Govern era crear una via ràpida des del pont de Fontaneda fins a la frontera, ha aconseguit més aviat el contrari. I és pregunta que si aquesta era la intenció “per què hi ha rotondes, parades d’autobús, semàfors i passos de vianants als centres comercials Sant Eloi i River?”

SDP critica que es digui que una via de dos sentits és molt més segura que una rotonda però després s’instal·len passos de vianants i semàfors denotant “una falta de respecte i una desatenció a les peticions dels usuaris de la parròquia de Sant Julià de Lòria i del país”. I després d’asseverar que “molta gent ha reclamat aquesta solució –la d’una rotonda– que és la més coherent i segura. Però es demostra una vegada més que el govern de DA té una falta d’atenció ciutadana i també una visió molt particular de la normativa vial. En aquella zona, i ara més, es continua circulant a la mateixa velocitat que abans – elevada– perquè hi ha dos carrils. No s’ha solucionat el problema, si més no, l’han agreujat”, el comitè local d’SDP a Sant Julià de Lòria acaba reclamant “al Govern de DA una solució efectiva i amb coherència tècnica als problemes de circulació que exposem. També reclamem al Govern responsabilitat ciutadana i seny” perquè “cal servir al país i no pas a uns quants”.

Comentaris

Trending