Santa Coloma estrenarà a l’estiu un parc molt més car del que es preveia

Les obres de construcció de l’equipament, que se situarà al costat del riu i a tocar l’Escola andorrana, s’iniciaran en breu i tenen un pressupost de 404.000 euros, gairebé el 80% més de l’estimació inicial

La cònsol major, Conxita Marsol, donant detalls del parc al costat del cònsol menor, Miquel Canturri.
La cònsol major, Conxita Marsol, donant detalls del parc al costat del cònsol menor, Miquel Canturri.
Santa Coloma tindrà a partir de l’estiu un nou parc. Serà a tocar del riu i al costat de l’Escola andorrana. Posarà en valor l’antiga serradora del Cintet i oferirà una àrea verda i de repòs i una zona dedicada als més joves, com ara un ‘skate park’. Tot molt bonic si no fos perquè les obres de construcció de l’equipament, que es preveuen iniciar en les properes setmanes, pràcticament doblen el que s’havia dit a l’inici. De l’estimació prevista de poc més de 200.000 euros als 404.000 pels quals finalment s’ha adjudicat l’obra a Pidasa Serveis.

Justament per l’encariment dels treballs, pel desviament, en termes usats per l’oposició, de més del 75% respecte de l’estimació inicial, les consellers socialdemòcrates s’han abstingut en la votació. En canvi, han donat suport a altres de les decisions adoptades en el transcurs de la sessió ordinària del consell de comú d’Andorra la Vella. L’embelliment del carrer i la plaça del Puial i la suspensió del contracte d’impermeabilització de la piscina exterior dels Serradells sí que han rebut el suport de la minoria.

El nou parc colomenc serà batejat amb el nom de la Serradora i disposarà de 1.200 metres quadrats amb accés des del passeig del riu. Com s’ha remarcat, oferirà una àrea verda i de repòs i una zona dedicada als més joves, amb un ‘skate park’ i un circuit per a bicicletes on es podrà practicar ‘pump track’. A més, i per posar en valor l’antiga serradora del Cintet que hi havia en aquest terreny des del 1936 i que es va desmantellar l’any 2000 després de quedar en desús, s’habilitarà un centre d’interpretació amb dues de les màquines restaurades que hi havien funcionat. 

L’equipament és la primera fase del parc fluvial previst pel pla d’urbanisme a Santa Coloma. La voluntat és que s’integri al circuit per a vianants del passeig del riu, a través del qual ja es pot accedir les 24 hores al Parc Central. Els dos parcs, doncs, quedaran connectats a l’estiu, que es quan es preveu que estiguin finalitzades les obres de construcció que s’haurien de començar en poques setmanes.

Durant la sessió comunal també s’ha adjudicat el projecte de renovació del paviment del carrer i la plaça del Puial a Unitas per 430.789 euros. L’obra consisteix en la substitució del paviment de pedra de riu, col·locat fa més de 30 anys, per un granit com el que ja s’ha començat a col·locar al barri antic. L’objectiu és uniformitzar l’aspecte del barri i posar-lo en valor, així com facilitar l’accessibilitat dels veïns. Les obres també inclouen millores en la canalització, l’embelliment dels punts més emblemàtics del barri, com l’oratori de Sant Antoni, amb espais verds i actuacions en l’enllumenat. El comú té la intenció de finalitzar els treballs abans que comenci l’estiu.

Comentaris (1)

Trending