Sant Julià: dedicacions a ple temps, amb salaris que no ho són i tensions que ningú no nega

El conseller de Cultura remarca que no cobra el sou que correspondria a la seva dedicació al comú però no descarta sol·licitar-ho en el futur

Comentaris

-
-

El conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, ha reconegut que la seva dedicació laboral a la corporació és plena però, en canvi, no percep la corresponent remuneració a ple temps, que no obstant això no descarta demanar més endavant. Roig ha volgut d’aquesta manera desmentir parcialment una informació apareguda a l’Altaveu, que posava de relleu que un dels motius de tensió entre membres de la majoria comunal laurediana seria la qüestió de les dedicacions exclusives.

Aprofitant una roda de premsa per explicar l’absència per malaltia de Georgie Dann a la festa major laurediana i la seva substitució per Los Brincos, Roig ha aprofitat per desmentir que estigui cobrant una dedicació exclusiva encara que sí que l’exerceix després d’agafar una excedència al ministeri d’Educació. L’Altaveu va publicar just fa una setmana que estava previst que Roig agafés al relleu -també a nivell salarial- de Joan Visa en les dedicacions exclusives, que a l’inici del mandat comunal no estaven previstes.

Justament, el que ressaltava l’Altaveu no era tant el fet que Roig cobrés o no cobrés el salari íntegre si no el fet que s’hagués denegat aquesta possibilitat a les conselleres Meritxell Teruel i Paqui Barbero va ser un dels causants de l’enveriment de les relacions entre els membres d’una majoria comunal de compartiments estancs: cadascú va al seu rotllo. Això sí, hi ha un nucli dur molt dur. Quan molt a l’inici del mandat es va plantejar que Visa assumís una plena dedicació després que durant la campanya s’hagués manifestat el contrari per part dels responsables de Laurèdia en Comú, això va generar una certa polèmica.

En aquell marc, més o menys, Barbero i Teruel haurien sol·licitat poder-se acollir elles a una mesura similar. Però els va ser denegada la possibilitat. Ara que Visa va anunciar que deixar la plena dedicació al comú atès que volia tornar-se a ocupar dels negocis personals, s’hauria reobert una mica -Barbero ja hauria trobat una ocupació com a secretaria-telefonista a l’Escola andorrana de Sant Julià, més enllà d’haver promogut la contractació durant un temps d’un fill seu- el mateix debat, tancat amb la decisió que fos Roig qui es dediques plenament a la tasca comunal.

El conseller de Cultura ha assegurat que efectivament fa una dedicació exclusiva a l’activitat comunal però no cobra a raó de tal dedicació, amb la qual cosa, en relació a l’Altaveu, ha fet una denúncia pública “al periodisme mal contrastat”. Roig, que ha deixat clar que “tampoc no passaria res si percebés” el salari, ha admès que no descarta demanar-ho en un futur. Es dóna el cas, però, que l’Altaveu mai no va qüestionar el fet que el conseller no pogués cobrar per una dedicació que efectivament hi és. El rerefons és el mal ambient que ha generat, entre moltes altres coses, la qüestió de les denegacions d’altres dedicacions a ple temps.

Meritxell Teruel, Paqui Barbero i Josep Roig, tres dels integrants de la majoria comunal laurediana.

Relacionat

Les dedicacions exclusives han estat el ‘factor decisiu’ pel malestar intern a la majoria comunal laurediana

Comentaris (1)

Trending